Index Vakbarát Hírportál

Rekordhétvégét várnak a Mission: Impossible 6-tól

2018.07.26. 11:37

Rekordbevételt vár Amerikában a Paramount a Mission: Impossible hétvégén nyitó legújabb részétől, az Utóhatástól. Úgy számolnak, hogy az akciófilmre valahol 50 és 65 millió dollár közötti értékben vesznek jegyet az amerikaiak, amivel a franchise legjobban nyitó része lehet. A legjobban nyitó rész eddig az ötödik, a 2015-ös Titkos nemzet volt, ami 55 millió dollárt hozott az első hétvégén. Ami miatt most még vérmesebbek lehetnek a stúdió reményei, azok az áradozó kritikák. A filmet eddig nyilván nem láthatták sokan, de a közönség véleményét gyűjtő IMDb-n 8,9 ponton áll. A kritikagyűjtő Rotten Tomatoes-on pedig 98 százalékon 123 kritika alapján. 

Ami az összbevételt illeti, eddig a sorozat összes része remekül teljesített, legjobban a 2011-es Fantom protokoll, ami 694,7 millió dollárt termelt világszerte. Ezt a Titkos nemzet követi 682,7 millió dollárral, a harmadik legsikeresebb rész pedig a John Woo-féle Mission: Impossible 2 volt, ami 546,4 millió dollárt hozott. Az Utóhatás egyébként 178 millió dolláros költségvetésével a sorozat legdrágább darabja, amit nem kis részben annak köszönhet, hogy Tom Cruise bokatörése miatt egy időre le kellett állniuk a forgatással. 

Amerikán kívül még 36 országban kezdik vetíteni a filmet ezen a hétvégén, más fontos piacokon, például Japánban csak a jövő héten mutatják be. (Magyarországon is augusztus 2. a premierdátum.) Az egyik legnagyobb bevételt hozó kínai piacon még nem tűzték ki a bemutató időpontját. 

Ne maradjon le semmiről!