Index Vakbarát Hírportál

Csak a baj van abból, ha belenézünk a másik telefonjába

2018.08.22. 05:10

Mindenki azt csinál vele, amit csak szeretne. - ezt mondta nekünk Paolo Genovese, a Teljesen idegenek című olasz film rendezője, amikor arról kérdeztük egy interjúban, hogy van-e bármi beleszólása, hogy milyen remake-ek készülnek a filmjéből. Mert remake-ek bizony készülnek, van már spanyol, görög változata is, decemberben pedig érkezik a magyar változat is, BÚÉK! címmel. Ennek pedig az első teaser előzetesét itt lehet megnézni az Indexen.

Az alaptörténet pofonegyszerű, és lehet is érteni, miért csaptak le rá ennyien: egy baráti társaság összejön egy vacsorára, és úgy döntenek, hogy minden beérkező hívást kihangosítanak, minden üzenetet felolvasnak, így szép lassan mindenki titkára fény derül. A magyar változat a vacsorát szilveszter éjszakájára teszi, szóval a film címe is innen jön.

A magyar társaságot olyan színészek alakítják, mint Lengyel Tamás, Törőcsik Franciska, Elek Ferenc, Hevér Gábor, Szávai Viktória, Bata Éva, Mészáros Béla, a rendező pedig Goda Krisztina (Csak szex és más semmi, Veszettek), aki Divinyi Rékával együtt írta a forgatókönyvet.

Az ebből az alig egy perces előzetesből is látszik, hogy Goda változata inkább vígjátékra helyezi a hangsúlyt a sztoriban, bár Genovesen alapfilmje inkább csak vígjátékként indul, hogy aztán drámaként legyen vége.

A BÚÉK!-ot december 6-án mutatják be a magyar mozikban.