Index Vakbarát Hírportál

A YouTube is nagyon szeretne Oscart nyerni

2018.09.11. 05:22

Egyre komolyabban veszi a YouTube is a saját tartalomgyártását, legújabb filmjüknek, a Viper Clubnak pedig olyan színészeket sikerült megnyerniük főszereplőnek, mint Susan Sarandon és Edie Falco. A rendező az iráni-amerikai Maryam Keshavarz, a filmet pedig a torontói filmfesztiválon mutatják benne, abban bízva, hogy a film díjakat hozhat a YouTube számára, illetve segíthet a jövőben mág nagyobb nevű színészeket és rendezőket megnyerni a jövőbeni projektjeikhez.

A Viper Club egy kórházi ápolóról szól, akinek az újságíróként dolgozó fiát elrabolják valahol a Közel-Keleten. Ilyenkor a kormány nem nagyon tud mit tenni, hiszen hivatalosan tilos kifizetni a váltságdíjat a terroristáknak. Sarandon karaktere viszont nem mond le ilyen könnyen a fiáról és erőfeszítései közben találkozik egy titkos társasággal, amiben gazdag emberek, újságírók és egyéb kétes hátterű, de jóindulatúnak tűnő figurák vannak, akik segítenek neki összegyűjteni a váltságdíjat.

Szerepel még a filmben Matt Bomer, Adepero Oduye, Lola Kirke és Julian Morris is. A YouTube tanult a Netflix hibájából és nem zárkózik el teljesen a mozis forgalmazástól, de valószínűleg ez csak az Egyesült Államokra vonatkozik, máshol nem forgalmazzák majd a filmet.

Ne maradjon le semmiről!