Index Vakbarát Hírportál

Sohasem láthattuk még így a Stan és Pan-duót

2018.09.20. 04:55

Stan Laurel és Oliver Hardy 1921 és 1951 között, harminc év alatt, több mint száz filmben szerepelt együtt. A legendás duóról szóló Stan & Ollie azonban nem a pályájuk gyümölcsöző időszakában, hanem inkább annak alkonyán mutatja be a két komikust.

A jövőre mozikba kerülő Stan és Pan-filmet az a Jon S. Baird rendezi, aki a Trainspottingot is szerző Irvine Welsh 1998-as, Mocsok című könyvét moziba vitte, a forgatókönyvet pedig a Philomena miatt Oscar-díjra jelölt Jeff Pope jegyzi.

Az elválaszthatatlan páros utolsó turnéjáról készült filmben Stan Laurelt a 24 Hour Party People és a Philomena főszereplője, Steve Coogan alakítja, Oliver Hardyt pedig a Chicagóban és A galaxis őrzőiben is szereplő, valamint Rontó Ralph eredeti hangját kölcsönző John C. Reilly.

Feleségeiket az Éjfélkor Párizsban című Woody Allen-filmből ismert Nina Arianda, valamint az a Shirley Henderson alakítja, aki a 24 Hour Party People-ben a főszereplő, Tony Wilson feleségét, a Trainspottingban pedig Spud sokat szenvedett barátnőjét, Gailt játszotta.

Itt a film első előzetese:

A film premiere októberben lesz a BFI London Filmfesztiválon, aztán 2019 elején több országban is bemutatják majd, magyarországi forgalmazásról egyelőre nincs hír.

Ne maradjon le semmiről!