Index Vakbarát Hírportál

Tokióban lesz Pálfi György új filmjének világpremierje

2018.09.25. 14:42

Több mint egy évtized után először szerepel magyar alkotás a Tokiói Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában. Pálfi György legújabb, Az Úr hangja című filmjét a japán filmfesztiválon mutatják be először, közölte kedden a Filmalap.

A Hukkle és a Taxidermia rendezőjének új filmjét Stanislaw Lem azonos című regénye alapján Kanadában, az Egyesült Államokban és Magyarországon forgatták. "Nem tudom, hogy mikor olvastam először a regényt, de arra igen, hogy egymás után elolvastam az összes Stanislaw Lem-könyvet, és arra gondoltam, hogy ezekből filmet kell csinálni. Bármelyikből, mindegyikből, annyira jó történetek" – mondta a film forgatásán a rendező az Indexnek.

"A film főhőse Péter, aki a harmincas éveinek végén jár, és éppen családalapítás előtt áll. Egy balesetekről szóló dokumentumfilmben felismeri édesapját, aki még a hetvenes években disszidált. Amerikába utazik, ahol meg is találja a tudósként dolgozó apját. A találkozás mindkettejük életét felforgatja, de ennél sokkal többeket érint: ennek lesz köszönhető, hogy világ megtudja, az ember nincs egyedül az univerzumban" – foglaltuk össze korábban a film sztoriját.

A főszerepeket Polgár Csaba és a kanadai Eric Peterson alakítja, és nemzetközi színészek mellett szerepel a filmben Kiss Diána Magdolna  (A nagy füzet, A szelíd teremtés, Örök tél, Egynyári kaland) is, akivel nemrég interjúztunk is. A film forgatókönyvét Ruttkay Zsófia, Nagy V. Gergő és Pálfi György írta, operatőre Pálfi állandó alkotótársa, Pohárnok Gergely, a vágó Lemhényi Réka, a hangmérnök Madácsi Imre, a látványtervező Asztalos Adrienn, a producer Pusztai Ferenc.

A tokiói filmfesztivál nyitófilmje a Csillag születik lesz, Lady Gaga és Bradley Cooper főszereplésével, utóbbi a film rendezője is egyben. A filmhez a Coachella, a Stagecoach és a Glastonbury fesztiválokon is vettek fel jeleneteket.

Az Úr hangja december 20-tól lesz látható a magyar mozikban.