Index Vakbarát Hírportál

Enyedi Ildikó világsztárral próbál Budapesten

2018.09.27. 11:01

"Léa Seydoux smink nélkül! Budapesten! A feleségem története címmel készülő Enyedi Ildikó-film próbájának szünetében Anders Baasmo Christiansen, a férfi főszereplő, Mécs Mónika producer és Havas Ágnes" - írták a kép alá, ami a filmalap Facebook-oldalán jelent meg. Eszerint az Oscar-jelölt Testről és lélekről rendezőjének új filmje már a forgatást közvetlenül megelőző szakaszban jár.

Enyedi régi terve volt, hogy filmet készítsen Füst Milán A feleségem története című könyvéből. Bár sokáig úgy tűnt, hogy a tervből nem lesz semmi, az Indexnek másfél éve adott interjújában már azt mondta, hogy megkezdték a film előkészítését. Nemsokára az is kiderült, hogy a női főszerepre egy igazi világsztárt, a francia Léa Seydoux-t szerződtették. 

Seydoux eleinte főleg francia filmekben játszott, de 2009 után beindult a nemzetközi karrierje. Játszott Quentin Tarantino Becstelen brigantyk című filmjében, Woody Allen Éjfélkor Párizsban című komédiájában. Ő volt a gyémántőrült francia bérgyilkosnő, Tom Cruise egyik partnere a Mission Impossible: Fantom protokollban. A legnagyobb sikerét 2013-ban érte el, amikor szereplőtársával és a film rendezőjével közösen  Arany Pálmát nyert Cannes-ban az Adéle élete című filmért. Azóta volt már Bond-lány is, játszott a 2015-ös 007 Spectre: A Fantom visszatérben.

A feleségem története forgatása jövőre kezdődik, Budapest mellett Dél-Olaszországban, Párizsban és Hamburgban is dolgoznak majd. 

Ne maradjon le semmiről!