Index Vakbarát Hírportál

Jetilázban égett hétvégén a magyar

2018.10.01. 16:25

Egy hajszállal ugyan, de az Apróláb nyerte a hétvége nézettségi versenyét a magyar mozikban. Az animációs filmben a jetik békésen éldegélnek, csak egy dolog nyugtalanítja őket, hogy rendre apró, titokzatos lábnyomok bukkannak fel a hóban. El is nevezik a lábnyomok tulajdonosát Aprólábnak, és bár a jetitársadalom nagy része szerint az egész csak mese, vannak, akik hisznek Apróláb létezésében. Közéjük tartozik a mese főhőse, Migo, aki egyszer csak eldönti, a végére jár a dolognak. Az Aprólábra 32 308-an voltak kíváncsiak ezen a hétvégén, ami kicsivel több, mint amit Rowan Atkinson vígjátéka, a Johnny English újra lecsap hozott össze. Igaz, utóbbinak ez már a második hete a magyar mozikban.

A hétvége harmadik legnézettebb filmje Anna Kendrick és Blake Lively furcsa vígjáték-thrillere, az Egy kis szívesség lett 17 ezer nézővel. A negyedik helyre egy újabb premierfilm, a Peppermint - A bosszú angyala került, amiben Jennifer Garner akar bosszút állni férje és kislánya gyilkosain. A hétvége legjobban teljesítő magyar filmje 15 587 nézővel az Oscar-díjas Saul fia rendezőjének új filmje, a Napszállta. Bár három magyar filmet mutattak be, a Napszállta mellett a Volt egyszer egy téka című dokumentumfilmet és a Paraziták a Paradicsomban című drámát, a top 10-be csak a Napszállta tudott beférni. 

A hatodik helyre a Predator - A ragadozó került, ami talán az eddigi leggyengébb Ragadozó-film, ha az alienes vadhajtásokat nem számítjuk. A hetedik egy horrorsiker, Az apáca lett, a Démonok között-franchise legsikeresebb filmje. Ami annak ellenére lett óriási siker, hogy az Index kritikusa szerint "az a film, amitől nem azért leszel rosszul, mert annyira félelmetes vagy ijesztő, hanem azért, mert ha a fejed a falba vered az idegességtől, egy idő után szédelegni fogsz, és elesel".

A top 10-be befért még a Horror Park című amerikai film, amiben egy maszkos sorozatgyilkos saját játszóteret csinál egy horror tematikájú vidámparkból: terrorizálni kezd egy baráti társaságot, amiről a többi vendég azt hiszi, az egész csak a műsor része. A hétvégi mozis top 10 két utolsó helyén két igazán klassz film végzett, a kilencedik Spike Lee komédiája, az igaz történeten alapuló Csuklyások lett, míg a tizedik a Keresés, ami egyetlen laptop képernyőjén játszódik végig, és mégis nagyszerű.

Íme a hétvégi toplista nézőszámokkal:

  1. Apróláb (32 308)
  2. Johnny English újra lecsap (31 875)
  3. Egy kis szívesség (17 136)
  4. Peppermint - A bosszú angyala (15 796)
  5. Napszállta (15 587)
  6. Predator - A ragadozó (8100)
  7. Az apáca (8968 - de a magasabb nézőszám ellenére kisebb bevétellel, mint a Predator)
  8. Horror Park (7060)
  9. Csuklyások (5419)
  10. Keresés (5400) 

    Ne maradjon le semmiről!