Index Vakbarát Hírportál

Ejtették az egyik vádpontot a Weinstein-ügyben

2018.10.11. 16:53

Ejtették a Harvey Weinsten elleni vádak egyikét, írja az AP. A producer csütörtöki tárgyalásán a bíró elfogadta a manhattani körzeti ügyész indítványát, miszerint Lucia Evans ügyében ejtsék a vádat. 

Bár Weinsteint már csaknem százan vádolták meg szexuális zaklatással vagy annak kísérletével, nemi erőszakkal és más nemi erkölcs elleni bűncselekménnyel, a tavaszal, New York-ban indult eljárás egy egykori színésznő, Lucia Evans és egy másik, meg nem nevezett színésznő feljelentése nyomán indul. Lucia Evans korábban arról számolt be, hogy a producer orális szexre kényszerítette őt, miután egy állítólagos meghallgatásra hívta be magához.

Egy évvel ezelőtt, 2017. október 5-én jelent meg  a New York Times cikke  arról, hogy Hollywood egyik legnagyobb hatalmú ura, a The Weinstein Company többszörös Oscar-díjas főnöke, Harvey Weinstein több nőt is zaklatott. Színészek, egykori kollégák és beosztottak nyilatkoztak arról, hogyan élt vissza Weinstein a hatalmával, és kényszerített nőket szexre.

Az ügy nem állt meg itt, több tucat híresség követte Weinsteint, Kevin Spaceytől James Francóig sokakat vádoltak meg, létrejött a MeToo mozgalom, hogy hangot adjanak a többi, a szórakoztatóiparban dolgozóknál kevesebb figyelmet kapó áldozatnak is. A jelenséget ebben a cikkben foglaltuk össze.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?