Index Vakbarát Hírportál

Tényleg folytatást kap a Gladiátor

2018.11.02. 16:24

2017 márciusában röppent fel először a hír, hogy hamarosan folytatást kaphat a 2000-ben készült, 12 Oscar-nevezéséből ötöt díjra váltó Gladiátor. A filmet rendező Ridley Scott akkor az Entertainment Weeklynek beszélt arról, hogy érdekli a Gladiátor folytatása.

"Én már tudom, hogy hoznám vissza. Beszéltünk is erről a stúdióval, de ők csak a fejüket csóválták, 'hiszen halott, Ridley.' Nekem már kész a megoldásom arra, hogyan támasztanám fel.  A filmet 17 évvel ezelőtt forgattam, és azóta Russell is változott, ráadásul most is dolgozik valamin, de szerintem rá tudnám beszélni" – mondta akkor Scott.

Több mint másfél évvel később, azaz most, a Hollywood Reporter robbantotta a hírt, hogy a Gladiátor 2 már a fejlesztés korai szakaszánál tart, a rendezői székbe újra Ridley Scott ül, a forgatókönyvet pedig az a Peter Craig írja, aki a Top Gun 2020-ban mozikba kerülő folytatásának (Top Gun: Maverick) sztoriján is dolgozott.

A történet Luciusról, Lucilla fiáról és a Joaquin Phoenix által játszott Commodus unokaöccséről fog szólni, akit a 2000-ben bemutatott, eredeti filmben Russell Crowe megment a nagybátyjától. A Gladiátor első része az öt Oscar-díj mellett mintegy 460 millió dollárt hozott össze a mozik kasszáinál világszerte.

Ne maradjon le semmiről!