Index Vakbarát Hírportál

Na, ki vezeti a vadászgépet a Top Gun 2-ben?

2018.11.08. 10:49

A Top Gun folytatásának, a Top Gun: Mavericknek premierjét kereken egy évvel csúsztatták el, jövő nyárról 2020 nyarára. Most az is kiderült, hogy miért. A híresen megbízható Daily Mail a szintén híresen megbízható Sun forrásaira hivatkozva azt írja, hogy a főszereplő, Tom Cruise úgy döntött, hogy saját maga vezeti majd a vadászgépet a filmben. És bár már tud repülőt vezetni (naná), a vadászgépeket még tanulnia kell.

Cruise szerint így sokkal hitelesebbek lesznek a film akciói, és ez megér némi késlekedést. A producerek meg nincsenek abban a helyzetben, hogy ellentmondjanak neki, így a megnövekedett biztosítási költségek ellenére engedélyezték a dolgot. Mert ők akkor boldogok, ha Tom boldog. Mindez persze nem jelenti azt, hogy a Top Gun 2 minden akciójelenetét Cruise-ra bízzák, csak azt, hogy lesznek ilyen jelentek is bőven.

Túl a színész akciómániáján és adrenalinfüggőségén, a döntésnek simán lehetnek üzleti okai is. A nyáron bemutatott Mission: Impossible 6 kampánya és sikere azt bizonyítja, hogy a nézők imádják, ha Tom Cruise saját maga hajtja végre az akciójeleneteket. A Mission: Impossible forgatása során Cruise meg is sérült, eltörte a bokáját, amikor elrontotta az egyik ugrást.

Erre a balesetre, meg arra, hogy a színész nem használt kaszakadőrt más veszélyes jeleneteknél sem, rendkívül sikeres reklámkampányt építettek. (A kampányt ebben a videóban elemeztük részletesebben.) A baleset okozta csúszás ellenére a Mission: Impossible 6 a sorozat legsikeresebb filmje lett, sőt, ez lett Cruise egész karrierjének legjövedelmezőbb mozija is. 178 millió dollárból készült és közel 800 milliót hozott világszerte.

A To Gun 2-ben az eredeti film szereplői közül Cruise mellett Val Kilmer is szerepelni fog. Miles Teller (Whiplash) alakítja majd Goose (az első részben Anthony Edwards) fiát, Monica Barbaro (UnREAL) meg a barátnőjét. A rendező a Feledés című filmben Cruise-zal dolgozó Joe Kosinski lesz. A sztori állítólag akörül bonyolódik majd, hogy a vadászpilótákat elkezdik kiszorítani a drónok, de aztán persze kiderül, hogy egy Maverick semmivel nem pótolható.

A Top Gun: Maverick amerikai premierje 2020. június 26-án lesz.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?