Index Vakbarát Hírportál

Ez a szőrös óriás lesz az egyik kedvenc rajzfilmhősünk 2019-ben

MV5BOTNjMzkxZmItMjM4OS00ZWYwLWI2YjYtNWYxYWRjNDhjNWViXkEyXkFqcGde
2018.11.09. 11:27

Közel két és fél méter magas, majdnem 300 kiló, és csupa szőr. Ő Mr. Link, a Coraline és a titkos ajtó, valamint a Kubo és a varázshúrok című animációs filmeket szállító Laika stúdió következő alkotásának főszereplője. A róla szóló, 2019-ben mozikba kerülő Missing Link című filmhez befutott az első előzetes.

Az egyszerre szupervicces és zabálnivaló Mr. Link kalandjait a ParaNorman író-rendezője, Chris Butler jegyzi. "Butler csapata tökéletesen ráérzett arra, hogy a vámpírhiszti helyett ma már a zombiőrületet érdemes meglovagolni. Az Alkonyat-franchise emberséges vérszívói helyett sokkal nagyobbat tud szólni a barátságos élőholt. (...) Chris Butler azonban nem Tim Burton, maximum a legjobb tanítványa" – írtuk a 2012-es ParaNorman kapcsán Butlerről.

Mr. Link eredeti hangját a Másnaposok-filmekből, a Birdmanből és a Lego Batmanből ismert Zach Galifianakis adja, újdonsült barátját, a bátor felfedezőt pedig Hugh Jackman szólaltatja meg. A többi szereplő hangját olyan nevek szólaltatják meg, mint Zoe Saldana, Timothy Olyphant, David Wailliams, Emma Thompson, Matt Lucas és Stephen Fry.

A Missing Link 2019 áprilisában kerül az amerikai mozikba, magyar bemutatóról még nincs hír.

Ne maradjon le semmiről!