Index Vakbarát Hírportál

Régen minden jobb volt, kivéve a magyar filmek

2018.11.09. 05:49

December 27-én érkezik a mozikba a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan rendezőjének, Reisz Gábornak az új filmje. A Rossz versek új előzetese először az Indexen látható. A sztori a nagy sikerű VAN-hoz hasonlóan most is  önéletrajzi ihletésű, de ahogy az, ez is fiktív. A film főszereplője egy harmincas fickó, Tamás, akit a rendező alakít, és akivel épp most szakított a párizsi ösztöndíját töltő barátnője, Anna. Tamás ezért visszaköltözik Budapestre, ahol a múltjába révedve próbálja megfejteni, hogy hol csúszott ki a kezéből az élete.  Ekkor hangzik el a "Régen minden jobb volt" kijelentés is, a főszereplő ugyanis úgy érzi, hogy gyerekkorában volt igazán boldog.

Személyes film szerelemről, sportról és középszerűségről. Ugyanis én vízilabdáztam 10 évig, és nem voltam jó. És ezzel nem vagyok egyedül, mert gyakorlatilag 1000-ből 950 ember elég rossz. Én meg pont erről a 950-ről akarok filmet csinálni, nekik akarok filmet csinálni

- mesélte a Rossz versekről a rendező az Indexnek a 2015-ös cannes-i filmfesztiválon

A VAN-hoz képest az is jelentős különbség, hogy az a jelenben játszódott, a Rossz versek viszont ugrál az időben. A főszereplőt, Merthner Tamást négyen alakítják, a felnőtt énjén kívül megismerjük a gyerek, a kiskamasz, és a majdnem felnőtt Tamást is. Tamás szülei viszont nem változnak, őket minden jelenetben Takács Katalin és Kovács Zsolt alakítja, akik a VAN-ban is a főszereplő srác szülei voltak.  A főszereplő barátnőjét Nagy Katica játssza.

Az már a film forgatásán kiderült, hogy nem lesz tele rossz versekkel, csak  egy vers lesz benne. “Nem írtam hozzá verseket, egy verssel játszunk, amit még kamaszként írtam. De szerintem ezzel, hogy kamaszként írtam verseket, nem vagyok ufo. Szerintem az az ufo, aki nem próbált meg életében leírni négy sort. Természetes, hogy az ember próbál megfogalmazni magáról valamit” - mesélte a rendező. 

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?