Index Vakbarát Hírportál

Az erdőtűz miatt elmarad a Coen-testvérek filmjének premierje

2018.11.12. 09:39

A Kaliforniában pusztító erdőtüzek miatt elmarad a Coen-testvérek új filmjének és Mark Wahlberg legújabb filmjének is a vörös szőnyeges bemutatója. A The Ballad of Buster Scruggs, amit Joel és Ethan Coen rendezett és Netflixen lesz majd elérhető, eredetileg az AFI fesztivál keretében kapott volna díszbemutatót, ám úgy döntöttek, hogy az elmúlt napok kaliforniai tragédiái miatt nem tartják meg az eseményt.

Magát a filmet levetítették, de az eredetileg tervezett ünnepség a Netflix döntése miatt elmaradt, amivel a fesztivál szervezői is egyetértettek, számolt be róla a Variety. A The Ballad of Buster Scruggs egy western antológia film, főbb szerepeiben pedig Liam Neeson, James Franco, Tom Waits, Zoe Kazan és Tim Blake Nelson láthatóak. 

Mark Wahlberg Instant család című filmjének a vörös szőnyeges bemutatója eredetileg vasárnap lett volna, ám a Paramount stúdió ezt is lemondta, helyette egy olyan vetítést tartottak, amin államilag gondozott gyerekek és az ellátásukkal foglalkozó felnőttek vettek részt. A vörös szőnyeges bemutatóra szánt ételt az amerikai Vöröskeresztnek ajánlották fel, amiket így a tűzben érintett családok kapnak meg. Ezenkívül újabb vetítéseket is terveznek a filmből, azoknak a családoknak, akiknek a tűz miatt kellett elhagyniuk az otthonukat.

A legfrisebb hétfői hírek szerint az államban tomboló erdőtüzeknek legalább 31 halálos áldozata van, több, mint 200 embert pedig keresnek. Az erdőtüzek következtében több színész és filmipari vezető háza is veszélybe került, a Westworld című HBO sorozat díszleteinek egy része is megsemmisült a pusztításban.Jelenleg csak a tüzek 10 százalékát sikerült megfékezni, a hétfőn érkező széllökések miatt pedig arra számítanak, hogy a következő napokban nem is javul a helyzet az amerikai államban.

Ne maradjon le semmiről!