Index Vakbarát Hírportál

Mindenki új Vissza a jövőbe filmet akar

2018.11.22. 11:15

Rendszeresen háborgunk azon, hogy Hollywoodban nem készülnek eredeti filmek, csak remake-ek, rebootok meg folytatások. Egy, a The Hollywood Reporter által megrendelt szavazásból most kiderült, hogy teljesen felesleges a felháborodás. A kutatás szerint ugyanis a stúdióknak és a producereknek van igaza: erre van igény. A filmes lap megbízásából 2200 embert kérdeztek meg arról, hogy milyen filmes klasszikusok folytatásait, remake-jeit látnák szívesen a mozikban, egyáltalán akarnak-e ilyeneket. Eszerint leginkább a Vissza a jövőbe-filmeket szeretnék újra a moziban látni. A megkérdezettek 71 százaléka azt mondta, hogy örülne annak, ha egy új filmben láthatná viszont Marty McFlyékat.

Nem sokkal a Vissza a jövőbe mögött végzett a Toy Story, amiből már három rész készült eddig, és jövő nyáron jön a negyedik is. Jó nagy kasza lesz belőle, mert a válaszadók 69 százaléka ég a vágytól, hogy újabb Toy Story-filmeket lásson a moziban. A Pixar animációját az Indiana Jones követi, amit a megkérdezettek 68 százaléka vár. Igaz ugyan, hogy Indy kalandjaiból is készült már négy rész, de a közönség nem unta meg. (Lesz ötödik is, a prermier tervezett dátuma 2021.) Azt hinnénk, hogy a Jurassic Park sztorikra már tényleg ráuntak a nézők, de nem: 67 százalékuk szívesen megnézne egy újabb dinós kalandot. Annak ellenére, hogy már a második Jurassic-trilógiából is lement két rész a mozikban, vagyis edig összesen öt ilyen filmet láthattak. (És persze lesz hatodik is.)

A Star Wars és Bosszúállók-folytatásokra sem untak rá: előbbiből a válaszadók 63, utóbbiból 57 százaléka nézne még. Egy emberként kaptunk a szívünkhöz, amikor kiderült, hogy Mátrix-remake készül, amiről aztán kiderült, hogy nem remake, másképp kapcsolódik az eredeti filmekhez. A kutatás szerint a nézők ennek is örülnének, 54 százalékuk legalábbis megnézné az új Mátrixot. Az még ennél is különösebb, hogy az alig három éve véget ért Éhezők viadala-filmekből sem volt elég. Hiába láttunk négy filmet, a válaszadók 55 százaléka simán megnézne egy ötödiket is. Ezek után mondjon valaki egy rossz szót a hollywoodi filmgyártásra. Kész csoda, hogy egyáltalán készítenek még eredeti történeteket is.  

Ne maradjon le semmiről!