Index Vakbarát Hírportál

Imádja az internet Az oroszlánkirály első előzetesét

2018.11.26. 09:04

Pénteken érkezett meg az internetre a Disney legújabb élőszereplős feldolgozásának, Az oroszlánkirálynak az előzetese. A kedvcsináló videó alapján úgy tűnik, hogy Jon Favreau feldolgozásában alig változtatottak a klasszikus rajzfilm jelenetein, és szinte teljes egészében ugyanazt a filmet fogjuk megkapni, csak ezúttal CGI-animációval készített állatok főszereplésével. Cikkünkben is feltettük a kérdést, hogy vajon miért készítik ezt el. Úgy tűnik, a válasz egyértelmű: azért, mert az emberek nagyon kíváncsiak rá. A kedvcsináló videót az első 24 órában 224,6 millióan nézték meg, amivel alig maradt el a Bosszúállók rekordjától, amit 238 millióan néztek a feltöltés utáni napon. 

A Disney hivatalos Instagram-oldalán azt írták, hogy ezzel Az oroszlánkirály az új Disney-csúcstartó, miközben az eddigi első, a Bosszúállók is a Disney tulajdona, de ebben az összehasonlításban azt Marvel-filmnek minősítik. 

Az új Oroszlánkirály sikere nem meglepő azok után, hogy A szépség és a szörnyeteg, illetve A dzsungel könyve is milyen sok pénzt keresett a mozikban. A Disney pedig addigi üti a trendet, amíg lehet, és hamarosan érkezik a mozikba a Dumbo és az Aladdin feldolgozása, amit olyan feldolgozások követnek, mint a Mulan, a Lilo és Stich, a Csingiling, A kis hableány, a Pinokkió, de ezenkívül még több ehhez hasonló filmet tervez a Disney, és nem is mindegyiket akarják mozikba küldeni, egyes filmeket eleve csak az induló streamingszolgáltatójukon lehet majd megnézni. 

Az új Oroszlánkirály július 18-án mutatkozik be a magyar mozikban. 

Ne maradjon le semmiről!