Index Vakbarát Hírportál

Mozikban a Bohém rapszódia énekelhető verziója

MV5BNmFkZTI2NWUtMzRkNS00YjY1LWExMmItYzkyMjkzYjM4MjA4XkEyXkFqcGde
2019.01.10. 11:51

Kitart a lelkesedés a Bohém rapszódia körül. A Freddie Mercury életéről szóló filmet a hagyományos mellett egy olyan verzióban is vetíteni kezdik az észak-amerikai mozik, amire rá lehet énekelni. A filmben elhangzó összes dal szövegét kiírják a vászonra, és bárki, akinek kedve tartja, énekelheti a Freddie-t játszó Rami Malekkal. Péntektől több mint 750 helyen lehet így mozizni. Valószínűleg az európai mozikba is hamarosan megérkezik az éneklős verzió. 

Az akció nyilván a film Oscar-kampányának része. A díjra (díjakra) egyébként sokkal nagyobb esélye van a  Bohém rapszódiának, mint azt az első kritikák alapján gondolni lehetett. Bár a film a Rotten Tomatoes kritikagyűjtő oldalon csak 62 százalékon áll (a legrangosabb kritikusok között pedig csak 42 százalékon) mégis megnyerte a legjobb drámának és a legjobb férfi főszereplőnek járó Golden Globe-ot. 33 éve nem volt olyan film, amelyik ennyire rossz kritikákkal meg tudta nyerni a legjobb dráma díját. (Az Index sem szerette a filmet, főleg azért, mert teljesen kilúgozta a Queen-sztorit, és minden ellentmondásos, kellemetlen epizódot figyelmen kívül hagyott.) 

A közönség viszont továbbra is lelkes: az 52 millió dollárból készült filmre már 743 millió dollár értékben váltottak jegyet. A stúdió biztos nagyon sajnálja, hogy ez esetben nem készülhet folytatás. 

Ne maradjon le semmiről!

(Borítókép: Bohém rapszódia. Fotó: IMDb)