Index Vakbarát Hírportál

Gyengén kezdett A Lego-kaland 2

LEGOPRIBEH2
2019.02.11. 14:20

"Igazából a legnagyobb baj a filmmel, hogy ezen jobban érződik az, amitől az első résznél féltünk: csak egy márkakiterjesztés, ami hatékonyan akar pénzt keresni. Bár a jószívű üzenet és az okos poénok ezúttal is ott vannak, hiányzik az a plusz, ami miatt az első epizód annyira szerethető volt" - írtuk nemrég A Lego-kaland 2-ről. Úgy tűnik, hogy a nézők sem voltak teljesen meggyőződve arról, hogy a folytatás felér az első részhez, mert a film megbukott Amerikában.

Nem kell azért óriási buktára gondolni, mert a hétvége legnézettebb filmje így is A Lego-kaland 2 lett, de a bevétele messze elmaradt a várakozásoktól. A nyitóhétvégén 34 millió dollárért vettek jegyet az animációra az amerikaiak, miközben a stúdió legalább 50-55 millió dolláros bevétellel számolt. Ami még így is kisebb elvárás volt, mint amit az első rész hozott, A Lego-kaland ugyanis 2014-ben 69 millió dollárral kezdett.

A gyenge kezdés oka egyrészt az lehet, hogy az amerikai kritikusok sem voltak oda a filmért, másrészt kicsit sok volt a legóból a mozikban mostanában. Négy év alatt két film, a Lego Batman és a Lego Ninjago készült el, valószínűleg besokalltak a nézők. 

Hogy a 34 millió dolláros kezdés mégis elég volt a toplista éléhez, jól mutatja, hogy milyen gyenge volt a mozis hétvége Amerikában. Második helyen a What Men Want című vígjáték végzett, ami Mel Gibson Mi kell a nőnek? című filmjének remake-je. Azzal a csavarral, hogy ezúttal nem egy pasi olvas a nők gondolataiban, hanem fordítva, egy nő, Taraji P. Henson lát bele a férfiak fejébe. Ez a film csak 19 millió dollárt tudott összeszedni.

Harmadik helyen Liam Neeson Dermesztő hajszája végzett, ami 10,8 millió dollárt hozott. Ehhez valószínűleg hozzájárulhatott Neeson szerencsétlen sztorija a fekete elkövetőről, akit meg akart ölni, miután megerőszakolta az egyik barátját. Ugyanakkor a Dermesztő hajsza R besorolású, vagyis erősen korhatáros film, amitől a közel 11 millió dollár annyira nem is rossz eredmény. 

Az amerikai top 10-be még az Életrevalók remake-je, a The Upside, az Üveg, A csodagyerek című horror, az Oscar-jelölt Zöld könyv, az Aquaman, a Pókember: Irány a Pókverzum! és a Miss Bala fért be. 

Ne maradjon le semmiről!