Index Vakbarát Hírportál

A Disney a Trónok harca alkotóira bízta az új Star Wars-sagát

2019.05.15. 14:51

Hogy egészen pontosan mivel adta el magát a DB Weiss - David Benioff író/producer/rendező/showrunner-páros a világ legnagyobb médiacégének, az egyelőre nem ismert, mindenesetre az előzetes pletykáknak megfelelően valóban ők kapták meg a következő Nagy Trilógia előkészítésének nemes feladatát. Weiss és Benioff a Trónok harca című sorozattal vált világhírűvé, aminek utolsó két és fél évada miatt rengeteg támadás éri őket, hiszen miután elfogyott az irodalmi alapanyag, a sorozat színvonala érezhetően csökkenni kezdett, olyannyira, hogy a utolsó előtti részt látva a legvérmesebb rajongók online petíciót indítottak, hogy az HBO forgassa újra a befejezést, csak ne ezzel a két íróval.

A bejelentésre tegnap került sor egy szakmai konferencián, ahol a Walt Disney Company elnöke, Bob Iger jelentette be hivatalosan, hogy a decemberben a The Rise of Skywalker című, az eredeti sagát lezáró kilencedik sorfilm után David Benioff és D.B. Weiss filmje következik majd 2022-ben. Iger ennél többet nem mondott a döntésről, de mivel azt már jóval korábban tisztázták, hogy a Skywalker-filmek után újabb trilógiát szándékoznak elkezdeni, joggal feltételezi az ember, hogy a 2022-es film ennek az első darabja lesz.

Iger a franchise jövőjéről azért ejtett pár szót, és elmondta, hogy a hároméves szünetet már azelőtt eldöntötték, hogy a Star Wars IX-et elkezdték volna forgatni, az oka pedig a Solo és a Zsivány egyes című szólófilmek viszonylag (és gyakorlatilag is) gyengébbnek számító teljesítménye. A Rian Johnsonnak még tavaly év elején adott, három filmre szóló megbízásról viszont nagyokat hallgatott.

Az új trilógia filmjei a mozikba 2022-ben, 2024-ben és 2026-ban érkeznek (2021-ben, 2023-ban, 2025-ben és 2027-ben a Disney Avatar-folytatásokkal ünnepli a karácsonyt). Ezek a tervek nagyjából azt jelentik, hogy Benioff és Weiss HBO-nál tervezett, alternatív történelmet boncolgató sorozata, a Confederate még a pilotfázisig sem jut el. Mondjuk nem csodálkozunk rajta, az alapsztorit (élet a mostani USA déli államaiban, úgy, hogy a polgárháborút a rabszolgatartók nyerték) nem fogadta kitörő lelkesedés.