Index Vakbarát Hírportál

John Wick legyőzte a Bosszúállókat

2019.05.20. 11:00

A John Wick 3 vetett véget a Bosszúállók: Végjáték egyeduralmának az észak-amerikai mozikban, írja az MTI a Variety cikke nyomán.

A harmadik John Wick-film a várakozásokat felülmúlva 57 millió dollárt (azaz mintegy 16,6 milliárd forintot) szedett össze az amerikai és kanadai mozik kasszáinál, amivel megelőzte a Marvel rekordokat döntő szuperhősfilmjét, a Bosszúállók: Végjátékot, amely a negyedik hétvégéjét 29,4 millió dollár jegybevétellel zárta, a második helyre visszacsúszva.

A John Wick 3 jóval erősebben nyitott, mint a két előző rész, a Parabellum a filmsorozat eddigi legjobban kezdő epizódja Észak-Amerikán kívül is, 92 millió dollárt gyűjtött 66 ország jegypénztárainál. "A John Wick: 3. felvonás – Parabellum brutálisabb, viccesebb és fárasztóbb, mint az elődei voltak" – írtuk mi is a filmről szóló, lelkes kritikánkban.

A legutóbbi Bosszúállók-film eddigi észak-amerikai bevétele 771 millió dollár, vagyis megelőzte a 761 milliós Avatart, és a második legtöbbet kaszáló mozifilm lett Észak-Amerikában, közvetlenül a 2015-ben bemutatott Star Wars: Az ébredő Erő mögött, amely 937 millióval vezeti a listát.

A hétvégi lista harmadik helyezettje az élőszereplős Pokémon-film, a Pikachu, a detektív (kritikánk itt) 24,8 millió dollárral, a negyedik az Egy kutya négy útja 8 millió dollárral, az ötödik pedig a Csaló csajok  (kritikánk itt) 6 millió dollárral.

Ne maradjon le semmiről!