Index Vakbarát Hírportál

Filmplakát is jár a Bosszúállók: Végjáték bővített változatára váltott jegyhez

2019.06.26. 14:06

Bővített változatban érkezik pénteken az amerikai mozikba a Bosszúállók: Végjáték című film, a Walt Disney stúdió reményei szerint az új verzióval sikerül élre törni a minden idők legnagyobb globális bevételét hozó filmek ranglistáján.

A mozibevételekkel foglalkozó Box Office Mojo internetes oldal szerint az április óta forgalmazott szuperhősfilmre eddig 2,75 milliárd dollár (783 milliárd forint) értékben váltottak jegyet a nézők világszerte. Ez azt jelenti, hogy a Marvel Bosszúállók-sorozatának befejező epizódja mindössze 38 millió dollárral marad el minden idők legnagyobb kasszasikerétől, a 2009-ben bemutatott Avatar című háromdimenziós mozitól, amelynek globális bevétele 2,788 milliárd dollár volt.

A Disney közleménye szerint a Bosszúállók: Végjáték pénteken debütáló új változatában egy kivágott jelenet, valamint a mozi egyik társrendezője, Anthony Russo által jegyzett új bevezető rész kapott helyet. A rajongók továbbá filmplakátot is kapnak ajándékba a mozijegyükhöz.

A mások mellett Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Scarlett Johansson és Josh Brolin főszereplésével készült mozi bővített változata után három héttel érkezik a mozikba Az oroszlánkirály című film, amely a szakértők szerint ugyancsak esélyes a minden idők legnagyobb globális bevételét hozó film címére. A Disney-klasszikus remake-je július 18-án kerül a magyarországi mozikba - írja az MTI.