Index Vakbarát Hírportál

A drogos Szabó Győző és Csernus Imre harcairól szól az új Herendi-film

2019.07.04. 12:06

Egy drogos alfahím (Szabó Győző) és egy Istent játszó pszichiáter (Csernus Imre) egymásnak feszüléséről, illetve baráttá válásáról szól Herendi Gábor legújabb rendezése, a Toxikoma a film egyik producere, Illés Gabriella szerint.

A Szabó Győző azonos című önéletrajzi írásán alapuló mozifilm forgatása a héten kezdődik, Szabó Győzőt a Volt fesztivált bojkottáló Molnár 'noÁr' Áron alakítja benne, Csernus Imre szerepét pedig Bányai Kelemen Barna kapta meg, derült ki a Filmalap csütörtöki közleményéből.

Szabó Győző elmondta: "A film Csernus doktorral a terápia alatt kialakult kapcsolatunk fejlődését fogja bemutatni, ez a kapcsolat a végén egy nagyon jó barátsággá alakult. Izgalmas munka előtt állunk és bizonyára furcsa lesz majd az életem egy részéről szóló mozit végignézni. Az pedig nagy öröm, hogy Molnár Áron személyében sikerült egy olyan színészt találni, aki rendkívül hasonlít a fiatalkori önmagamra, ezt rögtön észrevettem, már az első közös színházi munkánk során."

Herendi Gábor így nyilatkozott:

Szabó Győző Toxikoma című regénye különösen közel áll hozzám, hiszen a heroinizmusáról szóló személyes történetében magam is érintett vagyok. A Valami Amerika forgatása előtt álltunk, amikor kiderült, hogy Zsámbéki Gábor, a Katona József Színház akkori igazgatója, ahhoz a feltételhez kötötte Győző filmbeli szereplését, ha hajlandó bevonulni és alávetni magát az elvonókúrának. Személyesen konzultáltam dr. Csernus Imrével, hogy vajon Győző egy ilyen megpróbáltatás után, hogy tud majd dolgozni. Dr. Csernus megnyugtatott, hogy Győzőnek a munka egyenlő lesz a gyógyulással, nyugodtan bízzak benne. Így is tettem.

Illés Gabriella producer szerint a Toxikoma egyszerre idézi majd a Whiplasht és a Good Will Huntingot. Herendi Gábor új filmje a tervek szerint 2020 novemberében kerülhet majd a mozikba a Vertigo Média forgalmazásában.

Ne maradjon le semmiről!