Index Vakbarát Hírportál

Scarlett Johansson ártatlannak tartja Woody Allent

2019.09.05. 08:47

Scarlett Johansson ártatlannak tartja Woody Allent és bármikor dolgozna vele újra - nyilatkozta a színésznő. Azt is elmondta, hogy szereti Allent, és ahányszor csak alkalma volt, beszélgetett vele arról, hogy Allen nevelt lánya lényegében évtizedek óta kitart amellett, hogy a rendező gyerekkorában molesztálta. "Nagyon egyenes voltam vele, és ő is nagyon egyenes velem. Kitart az ártatlansága mellett, és én hiszek neki" - mondta. Scarlett Johansson többször dolgozott Woody Allennel, a Match Point, a Vicky Christina Barcelona és a Füles című filmeket készítették együtt. 

Dylan Farrow először több mint húsz évvel ezelőtt, nevelőszülei, Mia Farrow és  Woody Allen szakításakor beszélt arról, hogy Allen hétéves korában zaklatta. A rendőrség akkor nem talált olyan bizonyítékokat, melyek alátámasztották volna a vádakat. Az ügy 2014-ben került elő újra, amikor Farrow immár felnőttként közölte, hogy kitart az állításai mellett. Aztán 2018-ban ismét megszólalt, ekkor a MeToo-mozgalom elindulása miatt hívta fel a figyelmet arra, hogy míg Harvey Weinstein bűnein a filmszakmában is mindenki felháborodik, addig az ő esetével nem törődtek, és tovább dolgoztak Allennel. 

Ez tavaly változott meg, amikor először filmsztárok jelentették be, hogy nem dolgoznak vele többet, majd az Amazon lépett ki a négy filmre szóló, aláírt szerződésük mögül, és süllyesztette el az új filmjét (ami miatt Allen 19 milliárd forintos pert indított). Az Egy esős nap New Yorkban-t végül Amerikában ugyan nem, de több európai országban bemutatták. 

Ne maradjon le semmiről!