Index Vakbarát Hírportál

A klímaváltozás ellen küzdenek a Jégvarázs 2-ben

2019.10.11. 07:46

Megérkezett az új, magyar nyelvű előzetes az évi végi időszak legjobban várt animációs filmjéhez, a Jégvarázs 2-höz. A két perces trailerből kiderül, hogy a mese folytatása utal a klímaváltozás problémájára, hiszen Annának és Elzának ezúttal nem a fagyos Arendelle-ben, hanem távoli vidéken akad dolga. Egy olyan helyen, ahol régen minden csodás volt, de mostanra erdőtüzek és forgószelek pusztítanak. Elzát egy rejtélyes hang hívja erre a vidékre, és persze a testvére, Anna is vele akar tartani. A sztoriból most sem maradhat ki a vicces hóember, Olaf és persze a jegesember, Kristoff sem.

Felmásztam a hegyekbe, túléltem a szívhalált és megvédtelek a volt pasimtól

- összegzi az első részt Anna, amiből jól látszik, hogy a Jégvarázs továbbra sem a hagyományos királylányos mesék vonalán halad. 

A 2013-as első rész elképesztően sikeres volt, 150 millió dollárból készült, és összesen 1,2 milliárdot keresett vele a Disney. Ráadásul nyertek vele két Oscart, a kritikák pedig elismerően szóltak az animáció modern hangvételéről, hogy a hercegnők nem megmentésre váró passzív szereplők, hanem a cselekmény alakítói voltak.

A Jégvarázs 2. november 21-én érkezik a magyar mozikba. 

Ne maradjon le semmiről!