Index Vakbarát Hírportál

Elton John szerint is rettenetesen gyenge az új Oroszlánkirály

2019.10.18. 10:24

"Óriási csalódás" – mondta Elton John a brit GQ magazinnak adott interjújában Az oroszlánkirály idén mozikba került, élőszereplősnek hazudott remake-jéről. A zenészlegenda elsősorban azért csalódott, mert elcseszték a zenét.

"A zene nagyon fontos része volt az eredetinek, a mostani film zenéjének viszont már nincs ekkora hatása. Elveszett a varázs" – mondta John, aki szerint mindezt az is jól tükrözi, hogy amíg az eredeti változat filmzenéje az év legkeresettebb albuma tudott lenni, az új filmzene (még a film jelentős jegyeladási sikerei ellenére is) rövid idő alatt lekerült a listákról.

Elton John az 1994-es Oroszlánkirály több betétdalát zeneszerzőként és előadóként is jegyzi, az idén bemutatott remake dalait pedig olyanok éneklik, mint Pharrell Williams, Beyoncé vagy Donald Glover. Az új Oroszlánkirály egyébként nekünk sem tetszett: a Disney legrosszabb arcát mutatja, az eredeti változat varázslatát még csak megközelíteni sem sikerült, írtuk a kritikánkban.

John egyébként nincs egyedül a film miatti csalódottságában, az eredeti Oroszlánkirály animátorai sem voltak elragadtatva a végeredménytől. "Azokat a természetfilmeket juttatja eszembe, amikben emberek szinkronizálnak állatokat. Nagyon gyenge lett" – mondta az egyikük.