Index Vakbarát Hírportál

CGI-klónként tér vissza a mozikba James Dean

2019.11.06. 23:08

Bár már több mint hatvan éve nem él, James Dean egy jövőre megjelenő filmben szerepelve tér majd vissza a mozivásznakra. A legendás színész a Finding Jack című, vietnami háborús drámában kapott szerepet, alakját pedig CGI segítségével hozzák létre.

A Haragban a világgal és az Édentől keletre színészének CGI-klónját – a család engedélyével – különböző fotók és mozgóképek segítségével valósítják meg, hangját azonban egy másik színész adja majd, írja a Hollywood Reporter.

James Dean egy Roger nevű karaktert alakít majd Anton Ernst és Tati Golykh rendezők filmjében. "Égen-földön kerestük a tökéletes személyt Roger karakterének megformálására, majd végül több hónapnyi kutatás után Dean mellett döntöttünk" – mondta Ernst.

A film a dél-afrikai Gareth Crocker azonos című regényén alapul majd, amely a vietnami háborúban bevetett több ezer katonai kutyának állít emléket, amelyek nagy része odaveszett. Az állatok jelezni tudták az ellenség közeledtét, csapdákra hívták fel a figyelmet vagy épp aknákat kerestek.

Az alkotók tervei szerint a Finding Jack még jövőre mozikba kerülne, a Veteránok napjára – azaz  november 11-ére – tervezik a bemutatót. A többi szereplő valódi lesz. James Dean egyébként egy 1955-ös autóbalesetben vesztette életét, 24 éves volt.

Ne maradjon le semmiről!