Index Vakbarát Hírportál

Miután az esküdtszék bűnösnek találta, kórházba kellett szállítani Harvey Weinsteint

2020.02.25. 09:18

Hétfőn az esküdtek egyrendbeli erőszakos szexuális bűncselekmény és egyrendbeli nemi erőszak elkövetése miatt találták bűnösnek a hollywoodi producert. A New York-i bíróságon folytatott büntetőper ezzel még nem zárult le, ugyanis az ítélethirdetés még hátra van, ez március 11-én esedékes, és Harvey Weinsteinre akár 25 éves börtönbüntetést is kiszabhatnak. 

Ugyan Weinstein eddig 2 millió dolláros óvadék ellenében szabadlábon védekezhetett, James Burke bíró úgy döntött, hogy az ítélethirdetésig őrizetbe helyezik. Mivel a tárgyalás után a producer mellkasi fájdalomra panaszkodott, ezért a Rikers Island-i börtön helyett manhattani Bellevue Kórházba szállították, ahol az elítéltek orvosi ellátása is zajlik - írja a Variety

Harvey Weinstein ügyvédje,  Donna Rotunno persze szerette volna, ha a bukott filmmogul nem kerül rácsok mögé, és a bírónál azzal érvelt, hogy a férfinak nemrég meg kellett műteni a hátát, illetve egyéb egészségügyi problémái is vannak, látása miatt például injekciókúrára szorul. Weinsten a bíróságon egyébként rendszeresen járókerettel jelent meg. Rotunno később a Fox Newsnak adott interjújában elmondta, természetesen Weinstein a börtönben is orvosi ellátásban részesül, és megerősítette, hogy ügyfelének valóban voltak hétfőn szívpanaszai.