Index Vakbarát Hírportál

Nézzen egy héten keresztül ingyen rövidfilmeket!

Hármasban
2020.03.24. 16:43 Módosítva: 2020.03.24. 18:01

A járvány miatt elmaradt Friss Hús rövidfilmfesztivál helyett online fesztivál keretében minden nap egy-egy korábbi rövidfilmet osztanak meg a közönséggel a szervezők az esemény honlapján és Facebook-oldalán. Az elsőt Reisz Gábor, a Rossz versek és a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan rendezője ajánlotta.

Deák Dániel fesztiváligazgató a fesztivál Facebook-oldalán közzétett videóüzenetében elmondta, hogy mivel az idei eseménysorozatot nem lehet a megszokott formában megtartani, online lehet pótolni (vagy éppen újranézni) a korábbi Friss Hús-filmeket.

FRISS HÚS 2020 SPECIAL EDITION

Ma lenne a 2020-as Friss Hús első napja, és bár az eseményt el kellett halasztanunk, ne gondoljátok, hogy nem készültünk nektek semmivel erre a hétre! Az elkövetkezendő napokban olyan rövidfilmeket fogunk megosztani veletek, amelyek fontosak a számunkra. Nemsokára posztoljuk is az elsőt, addig is hallgassátok meg Deák Dániel fesztiváligazgató gondolatait a jelenlegi helyzetről, és szóljatok az ismerőseiteknek, hogy érdemes lesz figyelgetni a Friss Hús Facebook oldalát a közeljövőben!

Közzétette: Friss Hús Budapest – 2020. március 23., hétfő

A keddi közlemény szerint a Friss Hús korábbi díjnyertes és klasszikus filmjeihez ez alkalomból felkért filmesek, művészek, hírességek fűznek pár szót ajánlóként. Hétfőn például Reisz Gábor filmrendező ajánlotta a Rossz színész című alkotást, Márton Dániel filmjét, amiért Nagy Norbert a 2018-as Friss Húson megkapta a Legjobb színész díját. Az online filmfesztivál második darabját, Lengyel Balázs Hármasban című, 2019-ben különdíjat nyert filmjét Kutzora Edina (Erik Sumo Band) szavai vezetik be.

A szervezők egy korábbi közleményükben elmondták: céljuk, hogy egy későbbi időpontban mindenképp megrendezzék a 2020-as Friss Húst – a járványügyi helyzettől is függően hamarosan bejelentik az idei fesztivál alternatív időpontját. „Nehéz napok vannak mögöttünk, hiszen fantasztikus filmkínálat és remek programok álltak össze, amiket szeretnénk a lehető legtöbb embernek megmutatni” – írták akkor.

Az idei Friss Húst a tervek szerint március 23. és 29. között rendezték volna meg. A naponta kikerülő filmeket a Friss Hús honlapján és Facebook-oldalán lehet majd figyelemmel kísérni. Korábban itt lehetett először látni például a Susotázst, ami éppen csak lecsúszott a legjobb élőszereplős rövidfilmnek járó Oscar-jelölésről, és itt láthatta először a nagyközönség a díjat elnyerő Mindenkit isA rövidfilmfesztivál tavalyi filmjeiről ebben a cikkünkben írtunk.

Ne maradjon le semmiről!

Soha nem látott fejlesztések, vagy hatalomátvétel?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!