Index Vakbarát Hírportál

Tálibok vadásznak Orlando Bloomra és Clint Eastwood fiára

2020.05.22. 13:07

Megjelent a The Outpost című amerikai háborús film első előzetese, amely az afganisztáni háborút dolgozza fel, méghozzá Jake Tapper CNN-műsorvezető igaz történeten alapuló bestsellere alapján. A főbb szerepekben Orlando Bloom és Scott Eastwood, vagyis Clint Eastwood fia játszik.

A Deadline szerint a történet egy amerikai katonákból álló kis szakaszról szól, akik egy elhagyatott, elzárt előőrsnél ragadnak egy hegyek által körbeölelt völgyben. A katonáknak rendkívül nehéz helyzetben kell valahogy túlélniük az őket körülzáró tálibok támadásait.

A 2009-es kamdesi ütközet az egyik legvéresebb csata volt az amerikaik és a tálibok között, amelynek köszönhetően a Bravo Troop 3-61 CAV katonai egység a 19 éve tartó katonai konfliktus egyik legtöbb kitüntetését megkapó alakulata lett.

Bloom és Eastwood mellett szerepel a filmben többek között Caleb Landry Jones, illetve három katona, akik ténylegesen ott voltak annak idején a kamdesi ütközetben. A filmet az eddig főleg tévésorozatokat és -filmeket készítő Rod Lurie rendezi. A The Outpost július 3-án jelenik meg Amerikában digitálisan és a mozikban.

Ne maradjon le semmiről!