Index Vakbarát Hírportál

Karantén vár az Avatar-filmek alkotóira

2020.06.02. 11:43

Helyi idő szerint vasárnap reggel megérkezett Wellingtonba James Cameron rendező és Jon Landau producer, hogy folytassák az Avatar-folytatás munkálatait, írja a Variety.

A hírt Landau jelentette be az Instagramon. A film munkálatai hivatalosan március közepén álltak le, május 22-én a stábnak el kellett hagynia az országot. Landau és Cameron egy olyan repülőn érkezett, amin összesen 54 utas volt, és Los Angelesben szállt fel.

Az új-zélandi szabályozás értelmében minden külföldről érkezett utasnak kötelezően 14 napos karanténban kell vonulnia, elkerülendő a vírusfertőzést. Az ország határai hivatalosan zárva vannak, de a jelentős befolyással rendelkező személyeket beengedik, a Variety szerint az Avatar-folytatások stábja megfelel a kitételnek, a film ugyanis nagy mennyiségű állami támogatást kap Új-Zélandtól.

Cameron nem kizárólag az Avatar második részét forgatja jelenleg, a hírek szerint egyszerre készül a folytatás, a harmadik rész, és a negyedik rész első fele is, ehhez pedig több stúdiót is használnak Wellingtonban és Aucklandben.

Landau még májusban posztolt egy olyan képet, amin a filmek szereplői, Zoe Saldana, Sam Worthington, Kate Winslet és Cliff Curtis láthatóak egy motion capture eljáráshoz használt medencében, ahol feltehetőleg a víz alatti jeleneteket forgatják:

A 2009-es Avatar volt James Cameron (Terminátor, A bolygó neve: halál) legutolsó játékfilmje. A Bosszúállók: Végjáték előtt nagyon sokáig az a film volt a legtöbb pénzt termelő mozifilm a világon.