Index Vakbarát Hírportál

Meghalt Peggy Pope, a Kilenctől ötig színésznője

2020.06.03. 08:52

91 éves korában meghalt Florence Margaret "Peggy" Pope amerikai karakterszínész, aki Margaretet, az iszákos titkárnőt alakította a Kilenctől ötig című filmben, írja a Variety.

A család közleménye szerint a színésznő a coloradói Fort Collinsban vesztette életét május 27-én, azaz múlt szerdán. Halálának okát nem hozták nyilvánosságra.

Peggy Pope 1929-ben született New Jersey államban, az ötvenes évek végétől különböző Broadway-darabokban kezdett el játszani, majd a hatvanas évek közepétől tévés szerepeket is kapott, több évtizedes karrierje során számos sorozatban szerepelt.

Pályájának legismertebb alakítása az 1980-ban bemutatott Kilenctől ötig című irodai vígjátékban látható, amelyben egy alkoholproblémákkal küzdő titkárnőt játszott filmbeli kollégái, Jane Fonda, Lily Tomlin, Dolly Parton és Dabney Coleman mellett.

Peggy Pope ezen túl szerepelt még többek között a Chuck Palahniuk regényéből készült, 2008-ban bemutatott Fulladásban, Az utolsó csillagharcosban, A félelmek iskolájában és a Csak egy harapásban is. Utoljára egy 2016-os, Toys című rövidfilmben szerepelt, narrátorként.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport