Index Vakbarát Hírportál

Bollywoodi remake-et kaphat a Liza, a rókatündér

2020.07.02. 11:54

A rendszerváltás óta nem történt olyan, hogy egy magyar filmből készített remake-et egy külföldi produkció. Most viszont a Filmhu azt írja, hogy a 2015-ös Liza, a rókatündér c. romantikus fantasyra felfigyeltek Indiában, és remake-et készíthetnek Ujj Mészáros Károly filmjéből.

A portál azt írja, hogy a hindi nyelvű remake az Aafat-e-Ishq címet kapja, és Neha Sharma, az egyik legfelkapottabb indiai színésznő játssza majd benne a főszerepet. Sharma az India Todaynek azt nyilatkozta, hogy imádta a magyar filmet, rengeteget merít Balsai Móni karakteréből, de igyekszik majd a szerepet a maga képére formálni. Az indiai újság azt írja, hogy a remake-et az év végén kezdik majd el streamelni.

A Filmhu egyébként megjegyzi, hogy ez rövid időn belül a második magyar produkció, amely felkeltette a külföldi gyártók érdeklődését. Az Index is megírta annak idején, hogy a Vészhelyzet Carter dokijaként ismert Noah Wyle vezetésével tévésorozat készül Till Attila Tiszta szívvel c. akcióvígjátékából.

Hasonlóra példa legutóbb 1981-ben volt. Akkor John Huston rendezésében készült remake az 1961-es Két félidő a pokolban c. filmből. A '81-es Menekülés a győzelembe leginkább azért emlékezetes, mert a film nagy részét az MTK-stadionban forgatták, és a kapust alakító Sylvester Stallone mellett felbukkan benne Michael Caine, Max von Sydow, illetve több ismert külföldi focista, mint Pelé vagy Bobby Moore.

Frissítés:  Major István producer arról tájékoztatta a cikk megjelenése után a Filmhut, hogy a Liza, a rókatündér jogait még nem adták el az indiai gyártócégnek, a tárgyalások jelenleg is zajlanak.

Ne maradjon le semmiről!  • Tippek
  • Bankszámla