Index Vakbarát Hírportál

Mi jön A tolvajok hadserege után? Őrült tervei vannak Zack Snydernek

2021.11.10. 10:30

Pörgős éve volt 2021-ben Zack Snydernek. Nem sokkal azután, hogy Amerikában az HBO Maxon bemutatták Az Igazság Ligája négy órás, rendezői változatát, a rendező a Netflixen jelentkezett A halottak hadserege című, zombis-kaszinórablós akciófilmmel. Ebben Scott Ward (Dave Bautista) ütőképes csapatot épített, és egy Bly Tanaka (Hiroyuki Sanada) nevű csilliárdos megbízására feltörtek egy széfet, az élőhalottaktól hemzsegő Las Vegasban.

A halottak hadserege azért lett megosztó film, mert láthatóan a Netflix szabad kezet adott a direktornak, Snyder pedig nem fogta vissza magát. A halottak hadserege lehetett volna feszesebb, koherensebb, és bár rengeteg izgalmas ötlet volt benne, végső soron a produkció mégse volt több egy 2 és fél órás videoklipnél. Zack Snyder számára karriertörténeti pillanat volt A halottak hadserege, aki

visszatért a gyökereihez, a 2004-es Holtak hajnala című zombifilm volt a készítő első rendezése és debütálása a filmiparban.

A film nagy siker lett a streamingszolgáltatón, 75 millió háztartásban néztek bele a premiert követő négy hétben. A folytatásra nem kellett sokat várni, a Netflix október 29-én mutatta be A tolvajok hadseregét. Bár íróként és producerként benne volt a projektben, a rendezést Matthias Schweighöfer vállalta magára. Ő volt A halottak hadserege nem tipikus előzményfilmjének főszereplője is, és újfent a széftörő Ludwig Dieter bőrébe bújt.

A széftörőből szuperhős lett, aki társaival, köztük az itt is elképesztően vonzó, Nathalie Emmanuel által játszott Gwendoline-nal csináltak meg egy nagy melót, miközben a zsaruk is a nyomukban jártak.

A Hadsereg univerzum hamarosan egy animével, a Lost Vegasszal bővül, ez a zombijárvány első napjaival foglalkozik majd. Ennél is érdekesebb viszont, hogy jön A halottak hadserege 2 is. A második résznek már címe is van, Planet of the Dead, vagyis A halottak bolygója, egy friss nyilatkozatból azonban kiderült, hogy várhatóan nem tipikus folytatásról lesz szó.

Már most tudom, hogy mit szeretnék a folytatásban. Megcsináljuk az animációs sorozatot, ami a zombiapokalipszis miértjével foglalkozik majd, és hogy honnan jöttek pontosan az élőhalottak. Nagy rajongója vagyok a mitológiaépítésnek, ne lepődjenek meg, ha olyan dolgok is előkerülnek A halottak hadserege második részében, mint az időutazás, pontosabban az időhurkok, vagy ajtók, melyek más valóságokba vezetnek

- mondta Zack Snyder a Variety nevű szaklapnak adott interjújában.

A kreatív szakember nemrég arról is beszélt, hogy A halottak bolygójában szívesen látná viszont a kódtörő Ludwigot. Mivel az első filmben nem láttuk, hogy az alfa-zombi, Zeusz végzett-e a fickóval, így bármi megeshet. Még az is, hogy a börtönben sínylődő szerelme, Gwendoline megmentésére indul.

Zack Snyder amellett, hogy a zombis franchise folytatásán dolgozik, egy sci-fi filmet készít a Netflixnek.

Ez lesz a Rebel Moon, amely a rendező soha el nem készült Star Wars-ötletét valósítja meg. A történet a galaxis szélére kalauzol majd, egy békés kolóniába, melynek tagjai kénytelenek lesznek a sarkukra állni, miután egy Balisarius nevű zsarnok helytartó seregei fenyegetni kezdik őket. Végső kétségbeesésükben egy rejtélyes múlttal rendelkező nőt küldenek a szomszédos bolygókra, hogy harcosokat szedjen össze, akiknek a segítségével legyőzhetik a gonoszt.

A sci-fi film főszereplője, ahogy nemrég a Deadline is beszámolt róla, az a Sofia Boutella lesz, aki 2015-ben szerepelt a Kingsman: Az aranykörben, majd A múmiában, a Star Trek: Mindenen túlban és az Atomszőkében is.