Index Vakbarát Hírportál

A Vaják sztárja bevallotta: segítségre szorult a forgatáson

2021.12.21. 16:42

Közel két évet kellett várni arra, hogy a Netflix nagyszabású fantasysorozata, a Vaják (The Witcher) visszatérjen a képernyőre. A Lauren S. Hissrich által készített produkciónak volt hova fejlődnie a történetmesélést tekintve. Azt viszont senki nem kérdőjelezte meg, hogy Henry Cavill a tökéletes Ríviai Geralt, de a Ciriként megismert Freya Allan és a vonzó boszorkány, Yennefer bőrébe bújó Anya Chalotra sem vallott szégyent a kamerák előtt.

A második évadban Geralt és Ciri a vajákok főhadiszállása, Kaer Morhen felé veszik az irányt, az egyetlen helyre a kontinensen, amely biztonságot nyújthat a lánynak. Eközben az erejét vesztett Yennefer a tündék fogságába esve raboskodik az első részekben.

Az indiai és angol szülőkkel rendelkező, 25 éves Anya Chalotra anno merész választásnak tűnt Yennefer szerepére, a színésznőt a nézők egzotikus származása miatt kezdték ki. A Vaják első évadát látva azonban már senki nem kérdőjelezte meg a készítők döntését. Chalotra ugyanis egyforma magabiztossággal hozta az elején még testileg deformált, majd szépséges boszorkánnyá változó Yent. Amint egy friss interjúból azonban kiderült, a forgatáson közel sem volt ilyen könnyű dolga a Netflix-sztárnak, akinek színészmentorát kellett felhívnia segítségért.

Négy hónapja forgattuk a Vaják első évadát, amikor fel kellett hívnom a mentoromat, Niamh Cusackot, akivel kétségbeesve közöltem, hogy nem tudom megcsinálni, muszáj segítenie. Képtelen voltam Yennefer életének korai fázisába beleélni magam, folyton arra gondoltam, hogy mi lesz vele végül, és hova jut el. Cusack volt az, aki azt tanácsolta, hogy csak az épp következő jelenetre koncentráljak. Eszembe se jusson a végkimenetel, csak a pillanatban éljek

– nyilatkozta Anya Chalotra a Collidernek.

A színésznőnek a Vaják előtt elég kevés tapasztalata volt drámai fonton, Chalotra játszott a BBC One és a Netflix koprodukciójában, a Wanderlustban, valamint a The ABC Murders című misztikus krimiszériában.

Bízom a munkámban, a színészkedés professzionális szakma, ami megköveteli, hogy az ember minden lelki terhét az ajtónál hagyja, aztán belépjen egy másik világba, és a képességeihez mérten a legjobb teljesítményt nyújtsa a kamerák előtt. Amikor a fiatal Yennefert játszottam, nagyon szenvedtem. Főleg azért, mert a lány fizikai állapota miatt gátlásossá váltam, és a forgatás előtt kevés időm volt rá, hogy belehelyezkedjem a karakterbe. Így nehézséget okozott az is, hogy eggyé váljak a személyiségével.

Alig mutatták be a Vaják második évadát, gőzerővel készül a következő

Azok, akik a Vaják legújabb, második évadát gyorsan ledarálták, örülhetnek a hírnek, miszerint a produkció harmadik évados forgatókönyve már majdnem készen van. Erről a showrunner, Lauren S. Hissrich nyilatkozott a TechRadarnak. A folytatás a szakember szerint nagyon izgalmas lesz, mert az egyik kedvenc Vaják-könyvén, A megvetés idején alapszik majd, amelyben az északi királyságok és Nilfgaard között odáig vezet a feszültség, hogy háború kitörése fenyeget. Hissrich azonban türelemre intett, szerinte a kreatív alkotói folyamat még csak most kezdődik igazán.

Csak remélni tudjuk, hogy ezúttal nem telik újabb két évbe, mire a Vaják visszatér a Netflixre.

A Vaják második évada szinkronnal és magyar felirattal is elérhető a Netflixen.