Index Vakbarát Hírportál

Jackie Chanből csinálna szuperhőst a Marvel

2021.12.22. 05:53

Ha szóba kerül, hogy ki lehet napjaink leghíresebb színész-harcművésze, akkor tízből kilenc ember biztosan Jackie Chant mondja. A hongkongi születésű sztárt nagyjából ugyanannyira ismerik keleten és nyugaton is. A közelmúltban senki nem ért Jackie Chan nyomába a verekedős vígjátékok műfajában, és hazánkban a mai napig etalonnak számítanak olyan, a színész főszereplésével készített produkciók, mint a Részeges karatemester, a Rendőrsztori, a Csúcsformában, vagy épp a Balhé Bronxban.

Jackie Chan nem csak Oscar-életműdíjas, de a Hollywood Walk of Fame-en is van csillaga, és 2016-ig bezárólag ő volt a világ második legjobban fizetett színésze.

Szinte csodaszámba megy, hogy a manapság annyira divatosnak számító, a szuperhősös filmeket szinte futószalagon gyártó Marvel még nem környékezte meg Jackie Chant, hogy őt is színes maskarába öltöztetve próbáljanak még nagyobb tömegeket bevonzani a mozikba. Ez minden bizonnyal már csak idő kérdése, az idén bemutatott Shang-Chi és a Tíz Gyűrű Legendája rendezője, Destin Daniel Cretton nagyon szeretné megnyerni Jackie Chant a folytatásba.

A Shang-Chi és a Tíz Gyűrű Legendáját idén ősszel mutatták be, a film egyrészt azért volt különleges, mert a Marvel első ázsiai szuperhősét köszönthette benne a közönség, másrészt pedig a főgonosz Xu Wenwut alakító Tony Leung olyat játszott benne, hogy sokan az MCU legjobb antagonistájának kiáltották ki a színészt. Azóta mondjuk jött egy Pókember: Nincs hazaút is, a kijelentés pedig a nagy visszatérő Willem Dafoe játékát elnézve már nem biztos, hogy megállja a helyét.

A Cretton által rendezett Shang-Chi 2001 óta állt fejlesztés alatt, de csak 2018-ban kezdtek el rajta aktívabban dolgozni. Végül megérte az erőfeszítés, a pénztáraknál a szuperhősös alkotás 432 millió dollárt szedett össze, és a nyolcadik legsikeresebb mozifilm lett idén.

A Cinemablend nemrég készített interjút a Shang-Chi 2-n dolgozó Destin Daniel Crettonnal, akit arról kérdeztek, hogy van-e olyan színész, akit szívesen megszerezne a folytatásba.

Életem legnagyobb álma válna valóra, ha le tudnánk igazolni Jackie Chant. Remélem, ez a kívánságom hozzá is eljut, kérem terjesszék, hátha valóra válik

– mondta a direktor.

Jackie Chan akkora úttörője a verekedős filmek műfajának, hogy a színész munkássága nélkül valószínűleg a Shang-Chit sem merte volna soha bevállalni a Marvel. A hongkongi sztár azonban jó ideje nem vállalt szerepet hollywoodi szuperprodukcióban, elmondása alapján nem talált olyan amerikai forgatókönyvet, amire jó szívvel rábólintott volna. Chant pedig hiába hívják zsaru szerepre, 67 évesen már nem mond rá igent.

Egy dolog azonban biztosnak tűnik. Amennyiben a Shang-Chi 2-be igazol, biztosan a jó oldalon lesz látható Jackie Chan, és nem gonoszt játszik majd benne. A színész ugyanis kerüli a negatív szerepeket, mert nem akar rossz hatással lenni a gyerekekre.