Index Vakbarát Hírportál

Agyzsibbasztó lett a Netflix új vígjátéksorozata

2022.03.14. 07:18

A Netflix legnagyobb erőssége egyben a gyengesége is: az online videótár havi jelleggel olyan mennyiségben okádja magából az új filmeket és sorozatokat, hogy óhatatlanul nagy lesz a szórás. Akadnak igazi gyöngyszemek köztük, de nagyon sok a középszerű, felejthető produkció, és be-becsúszik néhány vállalhatatlan újdonság is.

Utóbbiak közé tartozik az Egyszer volt, hol nem volt... és nem éltek boldogan című új spanyol vígjátékszéria, melynek készítői már a cím kitalálásánál sem túlzottan igyekeztek véka alá rejteni, hogy

aki erre a sztorira benevez, az kőkemény trasht kap majd a belefektetett idejéért cserébe.

A történet egy mesebeli birodalomban veszi kezdetét, ahol egy halászfiú, Diego (Sebastian Yatra) éppen magáévá teszi a szőke hercegnőt, Soledadot (Monica Maranillo). Rögtön az elején kiderül, hogy ez egy progresszív sorozat lesz, a pár elgondolkozik azon, hogy kell-e Durex a nagy hancúrhoz, amikor a hangulatot némiképp elrontva rúgja rájuk az ajtót Soledad két anyukája. A két királynő a fejét venné Diegónak, de szerencsére kéznél van egy unikornis, ami kihúzza a csávából a szerelmeseket.

Aki ezt olvasva elkezd gondolkozni azon, hogy mi ez a hülyeség? – készüljön fel, mert van még tovább is. Miután Diegót és Soledadot elválasztják egymástól, a férfi úgy dönt, bizonyítja, hogy igenis ér valamit, és beáll a birodalom hadseregébe. A halászlegénynek viszont valahogy be kell biztosítania, hogy a hercegnő ne szeressen bele addig másba, míg ő lovagosdit játszik, ezért egy rút boszorkány segítségét kéri. Véletlenül kettejüknek sikerül elátkozniuk az egész várost, így a lakosok közül mindenki képtelenné válik a szerelemre.

A Netflix sorozata sajnos nem teljesen kosztümös, mert a hangsúlyosabb szál benne – némiképp meglepő módon – a jelenben játszódik, amikor már hotel áll a királyi kastély helyén. Diego pedig úgy tűnik, reinkarnálódott: a helyi eszkortfiú, Maxi ugyanis pont úgy néz ki, mint a mesehős, ezt kihasználva pedig a szállodába tévedő nők vágyait elégíti ki.

A csavar akkor jön, amikor a hotelben megszáll egy Juana (Nia Correia) nevű lány a pasijával, közte és Maxi között pedig azonnal beindul valami. Ezzel majdnem, hogy egy időben befut Maxi legjobb barátja, Goya is, aki külsőre Soledad kiköpött mása. Jön tehát a trükkös kérdés: vajon Juana vagy Goya az újjászületett hercegnő?

Az Egyszer volt, hol nem volt... és nem éltek boldogan simán lehetett volna egy igényes Disney-mese paródiája, csak éppen felnőtteknek. Ehelyett az alkotók inkább az agyatlan szórakoztatást tűzték ki célul: a színészi játékok – úgy sejtjük, hogy direkt Zs kategóriásak, ahogy a kosztümök is. Előfordul olyan jelenet, amikor Soledad hercegnő rózsaszín gumicsizmában flangál, és egyéb, a jóízlés elleni merényletek is megfigyelhetőek az évadban.

Még a zenei betétekről sem mondhatjuk, hogy legalább azok fülbemászóak.

A Glee vagy az ABC-s, és hasonló kategóriában mozgó Galavant is ennél sokkal jobban csinálták ezt az egészet.

Sajnos erre a musical-vígjátékra még csak azt sem mondhatjuk, hogy annyira pocsék, hogy már szórakoztató. Az Egyszer volt, hol nem volt... és nem éltek boldogan egy zavaros trashsorozat, amire felesleges pocsékolni az időt. Kivéve, ha valaki nem látott még hasonlót, és vágyik egy kis agyzsibbasztásra. Mert utóbbival nem spórol a Netflix-széria, az tuti.

Az Egyszer volt, hol nem volt... és nem éltek boldogan magyar felirattal elérhető a Netflixen.  • Tippek
  • Bankszámla