Index Vakbarát Hírportál

Kiakadtak a nézők a Netflix új vígjátékán

2022.04.04. 20:10

Judd Apatow a humorosabb hollywoodi rendezők közé tartozik, aki olyan kultikus produkciókat adott ki a kezei közül, mint A 40 éves szűz, a Superbad – avagy miért ciki a szex?, és persze a Különcök és stréberek című szériáról sem feledkezzünk meg, amit nagyon fájó, hogy egyetlen évad után képes volt elkaszálni az NBC.

A buborék (The Bubble) című új Netflix-vígjátéktól nem alaptalanul vártak az emberek némi szórakoztatást, de pont ezért ért sokakat arculcsapásként Apatow filmje. Merthogy valami borzasztó lett. Hiába szedtek össze hozzá hatalmas neveket, és harangozták be, hogy a Jurassic World: Világuralom forgatását parodizálja ki a produkció, a végeredmény kínzással ér fel. A külföldi kritikusok szétszedték A buborékot, amely a 24%-os értékelése mellett rengeteg felháborodott, 1-2 csillagos véleményt kapott a Rotten Tomatoes oldalán, és az IMDb-n is elég pocsék a helyzet, ott 4,8 pontot harácsolt össze a nézőktől összesen.

A történet egy Carol Cobb nevű színésznőről szól, aki a karrierjébe próbál új életet lehelni azzal, hogy igent mond arra, hogy miután az ötödik résztől távol maradt, visszatérjen a Cliff Beasts 6-ban. A Doctor Whoban sokak által megkedvelt Karen Gillan karaktere fél, hogy társai ferde szemmel néznek majd rá, és igaza is lesz. A dinós produkciót ráadásul a világtól távol forgatják, miközben a stáb egy luxushotelben lakik. Minderre azért van szükség, mert tombol a koronavírus-járvány. Érdekesség, hogy a valóságban pont ilyen körülmények között vették fel az idén nyáron bemutatásra kerülő új Jurassic World-filmet. A direktor azonban a némiképp épkézláb ötletet egész egyszerűen képtelen volt 120 percben kifejteni.

Igazán szomorú, hogy Judd Apatow ekkora neveket elbaltázott, hiszen a szereplőgárda, akik a rendelkezésére álltak, papíron nagyon is jól festenek. Ott van a mostanában alig látott David Duchovny a meg nem értett művész szerepében, aki mindenáron át akarja írni a forgatókönyvet. Pedro Pascal ostoba akcentusokat erőltetve igyekszik felcsípni a hotel szép szőke dolgozóját. Leslie Mann hisztis dívaként bukkan fel, de ne feledkezzünk meg a cameózó, híres komika Kate McKinnonról sem. Egyikük sem képes azonban az elborult karakterekből bármit kihozni, köszönhetően a pocsék forgatókönyvnek és az egymásra dobált, szinte random jeleneteknek.

Ráadásul a kvázi főszereplő, a Doctor Who és A galaxis őrzői sztárja, Karen Gillan sem túl elbűvölő ezúttal, a rendező, Apatow lánya, Iris pedig még nála is jobban kilóg a sorból. Mindketten negatív irányba. Iris Apatow esetében különösen látványos, hogy mennyire nem tudott mit kezdeni Krystal Kris szerepével, akit csak azért válogattak be a Cliff Beasts 6-ba, mert milliós követőbázissal rendelkező TikTok-sztár.

A buborék nem elég bevállalós ahhoz, hogy úgy igazán bele merjen taposni az amerikai színészekbe és a szórakoztatóiparba. Ahhoz képest pedig, hogy vígjáték kategóriába került a Netflixen, egyszer sem sikerült nevetnem rajta. Talán a Benedict Cumberbatch-os deepfake-jeleneten mosolyogtam, de ennyi volt. Ez azért nem sok, finoman szólva.

A Netflixet sokat szidjuk a filmjeik miatt, A buborékra azonban hatványozottan igaz, hogy valami förtelmes lett, és azt javasoljuk, hogy mindenki kerülje el. Túlnyújtott, humortalan szenvedés, aminek a vége felé már az arcomról kapartam le a bőrt, annyira kínos volt nézni. Pedig az utolsó 30 percben még néhány váratlan vendégszereplő celebet bedobtak, de már ez sem tudott meghatni.

Vannak olyan tévés produkciók, mint mondjuk a nyolc évadot megért Törtetők, a szabadszájú, de iszonyúan szórakoztató Kaliforgia, az Episodes vagy éppen a Louie, amelyek tényleg élvezhető módon mutatnak görbe tükröt a szórakoztatóiparnak. A buborék című film még április 1-jei viccnek is gyenge a Netflixtől, közel értékelhetetlen, de ha mégis pontozni kéne, akkor 2/10-nél biztos nem adnék neki többet.

A buborék szinkronnal és magyar felirattal elérhető a Netflixen.  • Hírek
  • Megtakarítás