Index Vakbarát Hírportál

Mindennap posztol egy képet Kevin Smith a Shop-stop 3 előzeteséig

2022.07.03. 15:01

Kevin Smith hosszú évek várakozása után végre leforgatta a Shop-stop 3. részét, aminek első előzetese július 6-án érkezik. A hírt Twitteren jelentette be, és azt ígérte, hogy addig mindennap megoszt oldalán egy plakáttervet a filmről.

Majdnem harminc éve mutatták be a fekete-fehér, mára már kultikussá vált Shop-stop (Clerks) című filmet, de a második részének premierje sem tegnap volt, egészen pontosan 2006-ban. Már 2014-ben felröppent a hír, hogy Kevin Smith, a film író-rendezője leforgatná a harmadik epizódot is, de erre majdnem egy évtizedet kellett még várni.

A harmadik film forgatókönyve már régóta a fiókban porosodott, ugyanis a Randal Gravest alakító Jeff Anderson nem volt hajlandó újabb filmet készíteni. Smith pedig nem akarta Randal nélkül megcsinálni a Shop-stop 3-at.

Majd Smith 2018-ban szívrohamot kapott, a halálközeli élmény pedig megváltoztatta az életszemléletét. Többek között arra inspirálta, hogy újraírja a forgatókönyvet. Andersonnak tetszett az új változat, és végül beleegyezett, hogy visszatérjen Randal szerepébe. Karaktere szintén szívrohamot kap, amitől megvilágosodik, és filmet készít az életéről a kisboltban, ahol minden kezdődött.

Smith elmondása alapján ez egy olyan film lesz, ami lezárja a kilencvenes évek közepén kezdődött történetet. Arról fog szólni, hogy sosem lehetünk elég öregek ahhoz, hogy az életünk 180 fokos fordulatot vegyen, illetve egy évtizedeken átívelő barátság történetét szeretné megvilágítani.

Természetesen Kevin Smith és Jason Mewes is visszatérnek Jay és Néma Bob szerepében Brian O’Halloranhoz (Dante Hicks ) és Jeff Andersonhoz (Randal Graves), de feltűnik rajtuk kívül Marilyn Ghigliotti és Scott Schiaffo, illetve a második rész színészei közül Rosario Dawson és Trevor Fehrman is.

Sajnos a 2019-ben debütált Jay és Néma Bob Reboot nem tudott megfelelni az elvárásoknak, kíváncsian várjuk, hogy a Shop-stop 3. része meg tudja-e idézni régi fényét, főleg úgy, hogy a közel sem PC viccekkel teletűzdelt alkotásnak most egy egészen új világban kell helytállnia.