Index Vakbarát Hírportál

29 éves rendező előzte a G.I. Joe-kat

2009.08.17. 12:33 Módosítva: 2009.08.17. 12:33
Egy elsőfilmes dél-amerikai rendező scifijét látták legtöbben a hétvégén Amerikában. Vanessa Hudgens új éneklős mozija megbukott.

Az ismeretlen színészekkel forgatott földönkívülis scifi, a Disctrict 9 végzett az amerikai nézettségi lista élén, írja a BBC. A film, amit Peter Jackson karolt fel, az első hétvégén 37 millió dolláros bevételt hozott, és ezzel megelőzte a második hete futó G.I. Joe-t, ami 22,5 millióval zárt.

A Disctrict 9 olyan földönkívüliekről szól, akiket egy dél-afrikai gettóba zártak. Neill Blomkamp, a scifi huszonkilenc éves rendezője korábban a Halo nevű számítógépes játék világában játszódó rövidfiljmeivel szerzett magának némi népszerűséget. Eredetileg az első mozifilmjét is a Halóból forgatta volna, de nem állt össze hozzá a pénz, és végül a Gyűrűk Ura rendezője segített neki, hogy az Alive in Joberg című kisfilmje alapján leforgathassa az áldokumentumfilmes Dictrict 9 -t.

A harmadik helyre futott be 19,2 milliós bevétellel az Eric Banával forgatott romantikus dráma, a The Time Traveler's Wife. Ezen a héten mutatták be Amerikában a Chihiro Szellemországban rendezőjének új meséjét, a Ponyo a tengerparti sziklán-t is. A japán animáció nagymesterének munkáját viszont hiába promózta a Pixar fejese, John Lasseter, a rajzfilm csak 3,5 millió dollárt hozott. Miyazaki korábban azt nyilatkozta, hogy miután Japánban már 160 milliónál jár a film, az amerikai sikere nem különösebben izgatja.

Nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket a High School Musical egyik főszereplőjével, Vanessa Hudgensszel forgatott Bandslam című tinimusical sem, ami csak 2,3 millió dollárt hozott.