Index Vakbarát Hírportál

Fintorogtak Vince Vaughn párterápiás filmjén

2009.10.12. 13:40
Vince Vaughn párterápiás filmjét a kritikusokon kívül mindenki imádta az észak-amerikai mozikban a hétvégén, de a legnagyobb sikert mégis egy függetlenhorror aratta.

A box office első helyét kaparintotta meg a Páros mellékhatás (Couples Retreat, itthon november 5-én mutatják be) romantikus vígjáték Vince Vaughnnal és Jon Favreau-val a főszerepben 35,3 millió dollárral.

A Rottentomatoes oldalán csak 13 százalék a filmről készült kritikák átlaga. Vakációzás közben felvett unalmas videóhoz hasonlította az Aisle Seat és volt, aki azt írta, nem nagy élmény 107 percen keresztül Favreau szőrtelenített mellkasát lesni. A BDK Reviews szerint Vaughn és Favreau ugyan bedob néhány poént, de ez nem menti a klisékkel teli borzasztó filmet. A Sly Fox szerint pedig ez a romantikus hancúrozás akkor élvezetes, ha valakinek sikerül kikapcsolni előtte az agyát.

A múlt heti első a Zombieland a második helyre csúszott, közel 40 százalékkal kevesebben voltak rá kíváncsiak, mint egy hete. 15 millió dollárt keresett a film most, összesen eddig 47,8 millió dollárt hozott. Az imdb-n a 151. a legjobbak között.

Bár nekünk nem tetszett, 12 millió dollárt hozott a Derült égből fasírt, ezzel még mindig a harmadik pozíciót szerezte meg, 96,2 milliónál jár a 100 millióba került animációs produkció. Negyedik a Toy Story 3D-s első és második része, 7,6 millió került a kasszákba a víkenden, ezzel együtt 22,6 milliónál tart.

Siker a függetlenhorror

A legnagyobb meglepetés a 11 ezer dollárból készült Paranormal Acitivity függetlenhorror sikere: ötödik lett, pedig a Dreamworks nem is akarta bemutatni, remake-ben gondolkodtak az eredeti film rendezőjével, Oren Pelivel. A 2007 óta fesztiválokon szereplő filmnek tartott a stúdió egy tesztvetítést, hogy tudják, mire menjenek rá a költséges változatban, de ez olyan jól sikerült, hogy a Paramount forgalmazó 33 filmszínházba küldte egy hete, pénteken viszont már 159 mozi játszotta. A nézők csak úgy tódultak rá ezen a hétvégén, és 7 milliót hagytak a kasszáknál. (Mozinként 44 ezer dolláros bevételt jelent, míg a Páros mellékhatás 3000 ezer filmszínházban futott, átlag 11 ezer dollárért váltottak rá jegyet mozinként.)

A dokumentarista stílusban forgatott, új házba költöző fiatal párról szóló film az imdb 8,6-on áll, a Rottentomatoes-on pedig 86 százalék a kritikák átlaga. Az NYC Movie Guru- ban azt írják, hogy ez egy méltó lecke, amiben megmutatják, miképp kell félelmet kelteni a nézőben. A San Francisco Chronicle-ben pedig, hogy a vetítés alatt néhány még nevetgéltek a film első felén, de később már senki nem nevetett.

A 80 millióba került Hasonmás ezen a hétvégén 4,1 milliót kasszírozott, ami a hatodik helyre volt elég. A film bukás lett, eddig csak 32,5 milliót sikerült Észak-Amerikában összekuporgatnia. Hetedik a The Invention of Lying, ami fele annyi bevételt produkált, mint előző hétvégén. A három nap alatt megkeresett 3,3 millióval összesen 12,3 milliót tudhat magáénak a 18,5 millióba került vígjáték.

Futott még Bruce Willis

2,8 milliót szerzett a Drew Barrymore rendezésében készült Whip It, 40 százalékkall hozott kevesebbet az előző víkendhez képest. 8,7 millió az összbevétele eddig, vagyis sikert inkább a kritikusok körében aratott.

Kilencedik helyen tanyázik Michael Moore dokumentumfilmje, a Capitalism: A Love Sotry, 995 helyen vetített alkotás 2,7 milliót hozott össze. A Top 10 sereghajtója a Hírnév remake-je, 2,5 millió dollárt produkált.