Index Vakbarát Hírportál

Aranykakast nyert az S.O.S. Szerelem!

2009.10.16. 16:46
"Az S.O.S. Szerelem! című filmmel nyertünk Kínában, épp most vettem át az Aranykakas-díjat" - jelentette péntek délután Neményi Ádám producer az Indexnek. A színészek közül Csányi Sándor volt kint a film keddi, vörös szőnyeges bemutatóján.

"Az S.O.S. Szerelem! című filmmel nyertünk Kínában, épp most vettem át az Aranykakas-díjat" - jelentette Neményi Ádám producer az Indexnek. A színészek közül Csányi Sándor volt kint a film keddi, vörös szőnyeges bemutatóján.

Az Aranykakas Filmfesztivál Kína legnagyobb hagyományokkal rendelkező filmfesztiválján idén szerepelt először magyar film, sőt a húsz versenyfilmből mindjárt kettő: Goda Kriszta Kaméleonja volt a másik.

"Amennyire láttam a kínai világot, nagyon szeretik az ilyen típusú mesét, mint az S.O.S. Szerelem! - mondta a színész. - Ez nagyon fontos kínai fesztivál, oda voltak értünk, nagyon jó dolgunk volt."

Az idén október 13-18. között Jiangxi tartomány fővárosában, Nanchangban remdeezték meg, a filmek alkotói közül Csányi Sándor és Neményi Ádám mellett Köbli Norbert forgatókönyvíró, Kálomista Gábor producer és Divinyi Réka forgatókönyvíró utazott ki.