Index Vakbarát Hírportál

Alig érdekelt valakit a Halálkeringő

2010.01.19. 09:38 Módosítva: 2010.01.20. 16:46
Hiába lett terhes és drogos Dobó Kata, a Halálkeringő alig érdekelt valakit az országban, a legjobb tízbe sem fért be a heti nézettségi adatok alapján.

Nagyot bukott a Halálkeringő, mindössze 2477-en látták a Dobó Kata és Kern András főszereplésével készült thrillert. Az első filmes Köves Krisztián Károly bemutatkozása nem sikerült, ennek oka lehet, hogy a nézők kizárólag a magyar vígjátékokhoz nyúlnak bátran, egy véres késes Dobó Kata-arc elrettentő lehet. A Halálkeringő így filmtörténeti jelentőségű, mert ez lehet Dobó Kata első filmje, amivel 100 ezer néző alatt marad. Eközben Orosz Dénes romantikus filmje, a Poligamy 104 ezer nézőnél tart 109 millió forintos bevétellel.

A többi premier közül a Dr. Parnassus és a képzelet birodalma végzett a héten a legjobb helyen, az ötödik lett a nézettségi listán. Heath Ledger utolsó filmjében az általa elkezdett szerepet három másik színész, Jude Law, Colin Farrell és Johnny Depp fejezte be. Terry Gilliam víziója igazi fausti mese a jó és a rossz harcáról, és még jó is.

Az 51-es bolygó éppen csak befért a nyolcadik helyen a legjobb tízbe 4561 nézőjével, míg Mundruczó Kornél újraértelmezett, és mindössze a Kinóban és a Művészben futó Nibelung-lakóparkja 425 embert érdekelt, pedig Térey János verses drámája és a színdarab nagyon jó volt.

Az Avatar nézettsége nem csökken, mindenki látni akarja a híres filmet az űrindiánokról. A december 17-én bemutatott James Cameron-film a múlt héten 105 millió forintot hozott, ha a tendenciát figyeljük, jövő héten elérheti Magyarországon az egymilliárd forintos összbevételt. A 51 kópia elég erős alapot jelent a magas nézőszámhoz.

A második hetében lévő Guy Ritchie-film, a Sherlock Holmes nézettsége jelentősen csökkent, 38 ezren látták a hétvégén, 85 ezerrel kezdett az első héten.