Index Vakbarát Hírportál

A hűtőszerelő miatt díjazták Colin Firth-t

2010.03.01. 16:05
Megvan az a hűtőgépszerelő, akinek kulcsszerepe volt Colin Firth legutóbbi filmdíjában.

A Brit Film- és Tévéművészeti Akadémia (BAFTA) február végi londoni díjkiosztóján a neves brit színész a legjobb férfi főszereplőnek járó idei elismerést érdemelte ki az A Single Man című filmben nyújtott alakításáért.

A 49 éves Firth a közönség nagy derültségére a díj átvétele után elmesélte, hogy még mindig ott van elküldendő e-mailjei között az az üzenet, amelyben közölni akarta a rendezővel, Tom Forddal, hogy "semmiképpen sem" tudja vállalni a szerepet.

Éppen megnyomni készült a "Küldés" gombot, amikor csöngetett a hűtőgépszerelő - és a levél végleg a postázandók között maradt. "Mivel magam soha nem tudom eldönteni, mi a legjobb nekem, ezért köszönettel tartozom a fridzsideres pasinak" - mondta az alakításáért Oscarra is jelölt színész.

A Daily Mirror most felkutatta "a fridzsideres pasit". A brit bulvárlap hétfőn közölte, hogy Firth a 23 éves Zak Marhrinak köszönheti a legrangosabb - igen megbízható Oscar-előrejelzőnek is tekintett - brit filmművészeti elismerést.

Marhri a Mirrornak bevallotta: fogalma sem volt róla, hogy éppen egy híres színész hűtőgépét szereli. Mint hozzátette, az egész kiszállásból csak Colin Firth hűtőszekrényének típusára emlékszik. "Egy Frankie volt, amerikai modell, amilyet még sosem láttam addig" - mondta a szakember. Csak akkor jött rá, hogy kinek a hűtőjét javította, amikor a tévében nézte a BAFTA-díjkiosztót, és hallotta, amint Firth elmeséli a történetet.

A szerelő elmondta a lapnak, hogy másnap felhívta őt munkahelyén a színész személyi titkára, és érdeklődött, hogy el tudna-e menni a díjazottak tiszteletére rendezett partira.

Ez azonban sajnos nem volt lehetséges, mert Zak éppen ügyeletben volt az éjjel-nappali kiszállásokat vállaló cégnél.