Index Vakbarát Hírportál

Az őrült Johnny Depp mindenkit kiütött

2010.03.09. 09:17
58 ezer nézővel nyitott itthon az Alice Csodaországban, lenyomta az Avatart. Scorsese Viharszigete 31 ezer nézővel második.

Itthon 11 héten keresztül vezette az Avatar a hétvégi nézettségi toplistát, de most két filmpremier is beelőzte. 58 376 Tim Burton-rajongó ült be az Alice Csodaországbanra, amiben a bolond kalaposnak öltözött Johnny Depp és a léggömbfejű Helena Bonham Carter játéka kőszívű kritikusunknak is bejött. Scorsese Viharszigete, ahol Leonardo Di Caprio szellemekkel és rabokkal kergetőzik egy diliházban, 31 845 nézővel lett második (kritika itt).

Az Avatar, amit a hétvégi Oscar-gálán csak technikai kategóriákban (legjobb operatőr, díszlet és hangeffekt) díjaztak, már csak 17 830 nézőt hozott lázba, így a harmadik helyre szorult. 10 492 nézővel negyedik a Villámtolvaj, amiben végre görög szörnyekre cserélték a fantasy műfaj unalmas trolljait és sárkányait (kritika itt).

7816-an voltak kíváncsiak arra, hogyan nyomul Aton Kutcher Jessica Albára a Valentin-napban, az Éli könyve az autóroncsok között kommandózó Denzel Washingtonnal 6945 nézőnek jött be. 6626 nézővel hetedik az Egek ura, amiben George Clooney VIP-repülőjegyes, céges dolgozókat kirúgó HR-es (a filmet hat kategóriában jelölték Oscarra, de egyet sem nyert meg).

Sas Tamás új vígjátéka, a Szinglik éjszakája 5712 nézővel már csak nyolcadik (előző héten még 10 057-en látták), Robert De Niro családlátogató körútjára (Mindenki megvan) 3592-en ültek be. A Benicio Del Torót, Hugo Weavinget és Anthony Hopkinst is felvonultató kosztümös horrorra, a Farkasemberre 2779 jegy fogyott el a hétvégén, az előző hét kosztümös premierfilmjét, Az ifjú Viktóriát viszont csak 2530-an látták, így lemaradt a toplistáról.