Index Vakbarát Hírportál

3d-ben támadna fel Oz, a nagy varázsló

Index, MTI
2010.03.10. 14:04
Két különböző forgatókönyvet versenyeztet a Warner, úgy néz ki, az a történet lesz a befutó, amelyben Dorothy unokáját küldené át Oz világába.

Három dimenzióban térne vissza a filmvászonra minden idők egyik legnagyobb filmklasszikusa, az Oz, a csodák csodája. A Warner két forgatókönyvet is berendelt a mese modernizált és új technológiákhoz alkalmazkodó változatáról.

Az egyelőre csak Oz címet viselő szkriptet a Shrek következő részét író Darren Lemke jegyzi. A másik változat a Wizard of Oz címet kapta és az Erőszakos múlt című film révén ismert Josh Olson áll mögötte. Erről a forgatókönyvről annyit tudni, írója Dorothy unokáját küldené el egészen a sárga köves utakkal átszőtt földig, hogy harcba szálljon a gonosszal. A három dimenzióban újjáéledő film producere, Basil Iwanyk a hírek szerint a második verziót szereti jobban.

Sajtóértesülések szerint a stúdió bízik Oz sikerében és abban, hogy a piac ugyanolyan jól fogadja majd a 3d-s változatot, mint ahogy Tum Burton Alice csodaországban című filmjét. Az Oz, a csodák csodája 1939-ben Judy Garland főszereplésével került mozikba, sikere töretlen.

Az eredeti, 1939-ben készült film is több forgatókönyvből lett összegyúra, sőt öt rendezője volt a forgatás alatt. A 3 millió dollárból készült mű az egyik legelső színes közönségfilm volt. A filmnek csak egy része színes, a kansasi farmon felvett jeleneteket fekete-fehérben készítették, és kézzel festették szépiára.