Index Vakbarát Hírportál

Pajtában találták meg James Bond kocsiját

2010.05.13. 16:26
Az Aston Martin DB4-est a Goldfinger 1964-es forgatásán használták néhány jelenetnél, a film egyik speciáliseffekt-szakértője adná el mindössze 50 ezer fontért.

Aston Martint talált a pajtájában egy férfi Angliában, aki állítólag csak most jött rá, hogy ott tárolja az autót már 1974 óta, amikor utoljára beindította a motort. A férfi az autót még akkor vásárolta, amikor 1964-ben a Pinewood stúdióban dolgozott speciáliseffekt-szakértőként, és megesküszik rá, hogy ez volt az egyik kocsi, amivel James Bond furikázott a Goldfinger című filmben.

A most piros DB4-est az eredeti DB5-ös Aston Martin helyett használták pár jelenetnél, főleg azokban, amelyekben látszanak a 007-es kém autójába szerelt kütyük, így a gépfegyver és a katapultülés. Ezzel az autóval gyakoroltak a kaszkadőrök egyes jelenetekhez.

A tulajdonos állítása szerint Sean Connery is többször beleült az autóba, amin egyébként most egyetlen 007-es kütyü sincs, de a tulajdonos szerint a forgatás miatt beszerelt különlegesen érzékeny kuplung még mindig jól működik.

A férfi most mindössze 50 ezer fontot remél a kocsiért, amit árverésen próbál meg értékesíteni május 22-én.