Index Vakbarát Hírportál

Gábor Zsazsát kiengedték a kórházból

2010.08.12. 09:49
Szerdán távozhatott a kórházból Gábor Zsazsa, a 93 éves magyar származású színésznő. Az orvosok eredetileg már hétfőn haza akarták engedni, de egy fertőzés miatt tovább kellett bent maradnia.

Gábor Zsazsát július 17-én szállították be Bel Air-i otthonából a Los Angeles-i Ronald Reagan egyetemi klinikára, miután tévézés közben kizuhant az ágyából, és eltörte a csípőjét. 3 és fél órás csípőprotézis-műtétet hajtottak végre rajta, de az állapota leromlott a beavatkozás után. Kiderült, az eséskor a fejét is beütötte, és agyrázkódást szenvedett. Az orvosok szerint a műtét közben szélütést is kaphatott.

Gábor Zsazsa az 50-es, 60-as évek nagy sztárja volt. Színésznőként lett ismert az Egyesült Államokban; sok televíziós szerepe volt, és több mozifilmben, például az 52-es Moulin Rouge-ban és Orson Welles 58-as klasszikusában, A gonosz érintésében is játszott. Később a társasági élet híres alakja lett, főleg, miután kilencszer kötött házasságot. Volt férjei között ott találjuk Conrad Hilton szállodamágnást és az Oscar-díjas George Sanders színészt is. Jelenlegi férjével, Frederic von Anhalt herceggel 1986-ban házasodott össze.