Index Vakbarát Hírportál

Rövid, morbid és ütős

2010.12.01. 10:53
Csütörtökön kezdődik az idei EUShorts Rövidfilm Fesztivál a Toldi Moziban. Írországtól Dánián és Svájcon át Lengyelországig 41 film mutatja be, milyen is ma Európa.

A 4. alkalommal megrendezésre kerülő EUShorts Rövidfilm Fesztivál programfüzetének ajánlója szerint "Európának idén változékony és gyakran cinikus a hangulata, olykor kitörően vidám, máskor egészen komor, búsulni azonban csak azért lehet, mert a legjobb darabok hamar véget érnek".

A fesztivál filmjeit öt szekcióra bontva lehet megnézni december 2-5. között a Toldi moziban: Dresscode: rövid; Morbid, ennyi; Generációk, szakadékok; Élj! Boldogulj! és Szar ügy.

A szekciónkénti 6-7 film között számtalan díjazott alkotás szerepel, így a nemzetközi filmfesztiválok kedvencei, mint például a Vén karom és A dühös ember, az Abrakadabra helyett, a Logoráma és az O’Grimm nagyi csipkerózsija.

Magyarországot három rövidfilm képviseli az EUShorts Fesztiválon: Nagypál Orsolya rúdtáncosnőről szóló Paktum című alkotása, Reisz Gábor Valakinek a valamije című munkája, illetve Bodzsár Márk Levegőt venni című rövidfilmje.