Index Vakbarát Hírportál

Éneklős Disney-klisé nyomta le Pottert

2010.12.06. 20:24
21 millió dollárt szedett össze a hétvégén Amerikában a Disney legújabb 3D meséje, az Aranyhaj. A Halál ereklyéi csak második lett, a The Warrior's Way című szamurájwestern pedig a cowboytéma ellenére is csak hetedik tudott lenni a toplistán.

21,5 millióval nyitott a Disney legújabb animációs filmje, az Aranyhaj és a nagy gubanc, és ezzel kiütötte az amerikai toplista éléről az addig listavezető Harry Potter és a Halál ereklyéi 1.részt , ami most csak 16,7 milliót szedett össze (Amerikában 244 millió dollárt kaszált eddig, kritika a filmről itt). Christina Aguilera és Cher táncos filmje, a Díva harmadik lett 6,1 millióval (ezt mi csak február 3-tól láthatjuk a mozikban).

Szintén 6,1 milliót szedett össze Tony Scott vonatos akciófilmje, a Száguldó bomba. Nem teljesít túl jól Jake Gyllenhaal és Anne Hathaway új romantikus vígjátéka, a Szerelem és más drogok, de 5,7 millió dollár így is elég volt az ötödik helyre (hazai premier: január 6.). Az amerikai box office toplistán már csak 5 milliót szedett össze, így egyre lejjebb csúszik a DreamWorks fergeteges Superman-paródiája, a Megaagy, amit mi december 16-tól nézhetünk.

4,21 millióval negyedik a Másnaposok rendezőjének vígjátéka, a Terhes társaság, amiben Robert Downey Jr. neurotikus bunkót alakít, aki egy szőrös lúzerrel (Zach Galifianakis) kénytelen keresztülautózni Amerikán (kritika itt). 3,83 millióval csak nyolcadik lett Dwayne "The Rock" Johnson új akciófilmje, a Rohanás, ami hozzánk majd csak február 24-én ér el. Érdekes hibridnek tűnik a The Warrior's Way című szamurájkardos western, bár csak 3 milliót szedett össze az amerikai mozikban. A hétvégi nézettségi toplista utolsó helyére Russell Crowe rohangálós mozija, A következő három nap került 2,65 millióval (hazai premier: január 20).