Index Vakbarát Hírportál

Cameron megjutalmazta az Avatar szereplőit

2010.12.16. 13:53 Módosítva: 2010.12.16. 14:45
Az Avatar producerei James Cameron és Jon Landau megajándékozták a kasszasiker film 11 főbb szereplőjét egy-egy kék színű Toyota Prius gépkocsival.

Az elkötelezett környezetvédő Cameron még szeptemberben úgy nyilatkozott, hogy az Avatar azért lett ekkora kasszasiker, mert az emberek szorosabb kapcsolatra vágynak a természettel, és ezzel kapcsolatban szóba került a Prius is.

„Az optimisa énem azt mondja, az Avatar azért teljesített ilyen jól, mert eljött a változás ideje, a felismerésé, hogy ki kell választanunk milyen úton haladunk tovább, és emlékeznünk kell a természet iránti tiszteletünkre – mondta a Time magazinnak. - Nem arról van szó, hogy a film megváltoztatta az embereket – csupán rezonált valamivel, ami már jelen volt, valamit megérintett az emberek belsőjében, és egy utat mutatott, amin elgondolkozhattak. És ha ez úgy nyilvánul meg, hogy csökkentik az energiafelhasználásukat, figyelnek az újrahasznosításra, vagy Priust vesznek, már jó."

Hollywoodban nagy múltra tekint vissza az, hogy a stábtagokat autóval ajándékozzák meg. Adam Sandler, aki nemcsak főszereplője, hanem producere is volt az idén nyáron 271 milló dollárt kaszáló Nagyfiúknak, a főbb szereplőket egy új Maseratival ajándékozta meg. Chris Rock, David Spade, Rob Schneider, és Kevin James mindannyian egy egy 200 ezer dolláros olasz luxuscsodát kaptak, ami ismert üzemanyagzabáló.

Ehhez képest Cameron nem volt nagylelkű, az üzemanyagtakarékos Prius 30 ezer dollárba kerül, míg az Avatar 2,7 milliárd dollárt hozott a konyhára. Bár vannak drágább hibridautók, a Prius nagyon menő Hollywoodban, a környezettudatos celebek ezzel az autóval demonstrálják elveiket.