Index Vakbarát Hírportál

Megint De Nirón röhögtek Amerikában

2011.01.03. 15:22
Az Utódomra ütök 26,3 millió dollárral lett első a hétvégi toplistán, megelőzte az új Coen-westernt, A félszeműt is, ami csak 24,5 milliót szedett össze.

26,3 milliót szedett össze a szilveszteri hétvégén Ben Stiller és Robert De Niro altesti poénokban tobzódó családi vígjátéka, az Utódomra ütök az amerikai mozikban, így természetesen első lett a toplistán (eddigi bevétele: 103,1 millió). 24,5 millióval csak második a Coen-testvérek új westernfilmje, A félszemű, ami valójában egy remake, Johny Wayne helyett Jeff Bridges-szel a főszerepben (ezt mi majd csak február 17-én láthatjuk). Bridges másik 2010-es filmje, a Tron: Örökség 18,3 millióval harmadik lett (eddigi összbevétele az Egyesült Államokban: 130,8 millió dollár).

A negyedik a Maci Laci-tévésorozat übergagyi moziváltozata lett 13 millió dollárral (az eddigi bevétele 66 millió dollár december 17. óta). A Narnia Krónikái 3. - A Hajnalvándor útja most csak 10,5 milliót szedett össze (az amerikai piacon eddig 87,1 milliót kaszált, míg a többi országban összesen 186 milliót). 10 millió dollárral hatodik lett az Aranyhaj és a nagy gubanc című 3D animációs film, ami nálunk eléggé hátra került a minden idők legjobb Disney-meséje listán.

Mark Wahlberg és Christian Bale bunyós filmje, a The Fighter szintén 10 milliót szedett össze a hétvégén, de a hetedik helyre sorolták. 9,1 millióval nyolcadik az új Jack Black-vígjáték, a Gulliver utazásai, ami nálunk csak február 3-án kerül a mozikba. A Mila Kunis és Natalie Portman leszbikus jelenetével felturbózott balettos dráma, a Black Swan 8,45 millióval kilencedik (hazai premier: február 17). Az amerikai toplista utolsó helyére a második világháború brit uralkodójáról, VI. Györgyről szóló történelmi dráma, A király beszéde került 7,65 millióval. Ebben Colin Firth alakítja a királyt, de mi majd csak február 3-án láthatjuk, hogyan.